TSC Activiteit

Als de cultuur klopt, volgt het succes vanzelf

Als afsluiting van het jaar waarin de Topsport Community allerlei bijeenkomsten organiseerde rond het thema ‘Team’, liep het DeLaMar Theater in Amsterdam op maandag 10 februari vol voor een programma over en met de beste teams denkbaar. Want als er iets is wat bedrijfsleven, wetenschap en topsport bindt, dan is het wel deze vraag: hoe creëer je een team? 

lees verder »
TSC Must Read

Vertrouwen is de laatste stap

Het vroor die avond 26 verschrikkelijke graden. Om over de gevoelstemperatuur met de harde wind nog maar te zwijgen. Sporthistorici en liefhebbers van iconische betitelingen genoten op 31 december 1967 van de finale tussen de Green Bay Packers en de Dallas Cowboys: direct al betiteld als The Ice Bowl. De spelers en de coaches waren liever thuisgebleven. Toch gebeurde er juist op die decemberavond in het Lambau Stadion in Greenbay iets bijzonders. Wondercoach Vince Lombardi liet voor even de controle los.

lees verder »
TSC Must Read

Één boot, één hartslag

Een goed team is meer dan de som der delen. Het is een cliché. Maar een goede coach gaat dergelijke clichés nooit uit de weg. Als het namelijk lukt om de juiste combinatie te vinden dan is de weg open naar meer. De Amerikaanse roeicoach Al Ulbrickson zag dat in 1936 met zijn mannen acht voor zijn ogen gebeuren.

lees verder »
TSC Must Read

Teamsport volgens het piekmoment

Iedereen wil het. Maar slechts sommige teams slagen erin om inderdaad op hét beslissende moment te pieken. En is dat dan dankzij hun coach, of toch dankzij hun teamgeest? En wat bereiken ze dan eigenlijk? Het gewenste resultaat van een precies geplande trainingsarbeid? De optelsom van ambitie, zweet en een feilloos gevoel voor timing? Of is het juist vooral een kwestie van geluk hebben? Geluk wil immers ook iedereen. Voor één keer spreekt het piekmoment zelf.

lees verder »
TSC Activiteit

Topsporters openhartig over winst én verlies in DeLaMar Theater.

Op maandagavond 11 februari organiseert de Topsport Community de theatervoorstelling ‘Pieken & Falen’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Onder anderen Ruud van Nistelrooy, Bibian Mentel, Edith Bosch, Stefan Groothuis en Pieter van den Hoogenband gaan op openhartige wijze in gesprek met Wilfried de Jong over de kunst van het winnen én verliezen.

lees verder »
TSC Must Read

Een Ron Vlaar piekt dus altijd

De handeling duurt zo’n tien, maximaal vijftien seconden. Als je de aanloop vanaf de middenstip meetelt is het wel langer natuurlijk, maar meer dan een minuut zal het niet zijn. Één minuut, zestig seconden, een verwaarloosbare hoeveelheid tijd in een periode van twee jaar. En toch is juist dit moment, deze ene strafschop, allesbepalend.

lees verder »
TSC Nieuws

Topsport Community en founder EIFFEL verlengen partnership

Tot grote vreugde van beide partijen ondertekenden Pieter van den Hoogenband, directeur Topsport Community en Monique Noomen-Greve, Managing Director EIFFEL, deze week opnieuw een contract voor een verlenging van het partnerschap voor drie jaar. EIFFEL is medeoprichter van de Topsport Community en vanaf de start nauw betrokken. De ondertekening van deze nieuwe verlenging markeert de verbondenheid van beide partijen.

lees verder »
TSC Must Read

Alleen de beste zijn is niet genoeg

Decennialang stuurde Amerika niet hun beste basketbalteam naar de Olympische Spelen. Dat toernooi was immers bedoeld voor amateursporters en de spelers in de NBA waren profs. Bovendien was het spelniveau zoveel hoger in de NBA dan elders, dat uitzending van deze spelers ook niet helemaal eerlijk zou zijn.

lees verder »
TSC Must See

Maurits Hendriks: "LEF is beslissingen nemen als het moeilijk wordt"

Meervoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband was namens de Topsport Community op bezoek bij Maurits Hendriks, Technisch Directeur van NOC*NSF, om het te hebben over lef. De Chef de Mission van de Nederlandse equipe op de Spelen van 2012, 2014 en 2016 sprak onder meer over hoe lef te tonen als je een verantwoordelijke baan hebt.

lees verder »
TSC Must Read

Oscar Kneppers: "Als je durft te verliezen, dan is de overwinning des te mooier"

Vallen en weer opstaan. Uithuilen en opnieuw beginnen. Het klinkt niet heroïsch, maar het is wel datgene waar zowel ondernemen als topsport vaak op neerkomt. En dat vergt het nodige lef. Lef om überhaupt te beginnen, maar ook het lef om te durven falen. Ondernemer Oscar Kneppers heeft het allemaal meegemaakt en investeert nu in jonge start-ups. “Falen is een scheur in je pak en een tand door je lip. So what?”

lees verder »
TSC Must See

Bekijk hier de aftermovie van het TSC Theatercollege!

Op 6 februari stond de Topsport Community voor het eerst met een eigen Theatercollege in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

lees verder »
TSC Must Read

Het eerste Topsport Community Theatercollege!

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en programmamaker Arie Boomsma presenteren op 6 februari 2017 het theatercollege ‘Succes zit tussen je oren’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Samen met topsprekers als prof. dr. Erik Scherder en prof. dr. Margriet Sitskoorn delen zij hun kennis met het publiek over de manier waarop je het brein slim kunt trainen om tot betere prestaties te komen. Zowel in je privé-leven als op de werkvloer.

lees verder »
TSC Must See

Aftermovie: Inspanning en ontspanning bij tweede TSC CONNECT

Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma gingen bij de tweede Topsport Community CONNECT in gesprek met thermofysioloog Hein Daanen en slaapexpert Gerard Kerkhof over de effecten van inspanning en ontspanning op dagelijkse prestaties. 

lees verder »
TSC Must See

Slapen met Olympische kampioene Anna van der Breggen

Pieter van den Hoogenband duikt in het eerste grootschalige slaaponderzoek onder topsporters in Nederland. Op Papendal ging hij in gesprek met olympisch kampioene Anna van der Breggen over haar deelname aan dit onderzoek wat dit haar al heeft opgeleverd.

lees verder »
TSC Must Read

Esther Vergeer: Positie paralympische sport enorm verbeterd

Het is eigenlijk ondoenlijk om de erelijst van Esther Vergeer op te sommen. De inwoonster van Woerden was jarenlang de onbedreigde nummer 1 op de wereldranglijst van het rolstoeltennis en won het ene grote toernooi na het andere. Na haar gouden medaille op de Paralympische Spelen van Londen 2012 – haar zevende in totaal – vond ze het welletjes en sindsdien begeleidt ze andere talentvolle paralympiërs in hun streven de beste van de wereld te worden.

lees verder »
TSC Must Read

Interview me Monique Noomen-Greve, COO van partner EIFFEL

“Met topsport kun je mensen echt beráken. Ik word elke keer weer enthousiast en geïnspireerd door verhalen van Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren en andere topsporters en coaches die vertellen hoe zij hun plannen hebben gemaakt om hun doelen te bereiken. Hoe ze focussen, hoe ze specialisten om zich heen verzamelen, hoe ze omgaan met tegenslag, arbeid en rust afwisselen en ga zo maar door. Ik ben blij dat EIFFEL topsport zo omarmd heeft, we zien elke dag daar de resultaten van.”

lees verder »
TSC Must Read

Waarom het tellen van calorieën onzin is

Arts en auteur William Cortvriendt was spreker op de eerste Topsport Community CONNECT, die op 20 mei 2016 plaatsvond bij partner EIFFEL. Hij nam ons mee in de laatste trends op het gebied van voeding. Of het tellen van calorieën nog zin heeft, lees je in deze column:

lees verder »
TSC Activiteit

Superfood for thought bij eerste TSC CONNECT

Op vrijdag 20 mei vond de eerste Topsport Community CONNECT plaats in Arnhem op het hoofdkantoor van partner EIFFEL. Onder leiding van Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma gingen 100 medewerkers van onze partners in gesprek met voedingsexperts William Cortvriendt en Brenda Frunt over de invloed van voeding op je dagelijkse prestaties en functioneren. Bekijk hier de impressie, lees onze blog over deze inspirerende ontmoeting en bekijk de foto’s.

lees verder »
TSC Must Read

Mark Huizinga: Talent is een gave, doorzetten een keuze!

“Ieder mens heeft bepaalde talenten. De grote vraag is: wat doe je ermee? Ik heb er altijd naar gestreefd het maximale uit mijn mogelijkheden te halen, zodat ik mezelf altijd in de spiegel kon aankijken en eerlijk tegen mezelf kon zeggen: ‘Ja, ik heb er alles aan gedaan!’ Die gedrevenheid had ik als topsporter en die heb ik nu nog steeds. Ik wil die graag overbrengen op anderen. Het is zo mooi om mensen een stapje verder te brengen. Verder dan ze zelf dachten te kunnen. Talent is een gave, doorzetten een keuze. Dat probeer ik hen te laten inzien.”

lees verder »
TSC Must Read

Robin van Galen: De ondernemende coach maakt het verschil

Eerst zei hij ‘nee’ toen hem werd gevraagd bondscoach van de Nederlandse mannenwaterpoloploeg te worden. Robin van Galen zag onvoldoende perspectief in de koude kelder waarin zijn sport na jaren van sportieve teleurstellingen terecht was gekomen. 

lees verder »
TSC Must Read

Het ongezondste voedingsadvies ooit

Arts en auteur William Cortvriendt sprak op de Topsport Community CONNECT op 20 mei 2016, over de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding. In deze column blikt hij echter terug op, naar zijn zeggen, het voedingsadvies ooit.

lees verder »
TSC Must Read

Het succes van Coolblue: elke dag een beetje beter willen zijn

Coolblue begon ooit als een studentenbedrijf. Ruim 15 jaar later is het uitgegroeid tot een webwinkel met meer dan 327 specialistische shops en zeven fysieke winkels.

lees verder »
TSC Must Read

Elke dag supporter van Olympische Sporters

Volkswagen-importeur Pon, tevens partner van de Topsport Community (TSC), is sinds 1987 verbonden aan NOC*NSF en daarmee is het een van de oudste partners van de sportkoepel. Sinds het allereerste begin voorziet Volkswagen in de mobiliteitsbehoefte van sporters door haar wagenpark beschikbaar te stellen. Momenteel rijden er zo’n 115 topsporters en vijftien bondscoaches rond in een NOC*NSF-Volkswagen. De Volkswagen up! is de standaardauto voor de olympische en paralympische sporters, maar in overleg is een ander type auto – Golf of Polo – ook mogelijk.

lees verder »

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.