14 HET THEATERSPEKTAKEL + UNIEKE VOORBESCHOUWING

HET VERHAAL VAN JOHAN CRUIJFF

14 het theaterspektakel laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Inclusief een unieke voorbeschouwing. Deze is exclusief toegankelijk voor de partners en relaties van de Topsport Community. Met dit event wil de Topsport Community HR medewerkers van onze partners met elkaar verbinden. Deze doelgroep is immers dagelijks bezig met het vinden en binden van talent.

25 mei 2023
17:30 - 22:30 uur (INLOOP DINER VANAF 17.30 UUR)
AFAS Theater Leusden

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan Nederlands beste voetballer aller tijden. 14 het theaterspektakel laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

Unieke voorbeschouwing (inclusief diner)

De Topsport Community organiseert voor haar partners en relaties een unieke voorbeschouwing bij theaterspektakel 14. Deze voorbeschouwing bestaat uit een diner waarbij we bijzondere gangen afwisselen met eigenzinnige quotes van misschien wel de meest eigenzinnige voetballer ter wereld.

“Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?”
De favoriete Cruijff-quote van Pieter van den Hoogenband

Hoogleraar Sportpsychologie Nico van Yperen en Pieter van den Hoogenband zullen hun favoriete quote duiden. En een inhoudelijke link leggen naar wat dit vandaag de dag betekent voor de ontwikkeling van de talenten en de leiders van de toekomst in jouw organisatie.

“Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander.”
De favoriete Cruijff-quote van Nico van Yperen