NIEUWS

Wisseling Raad van Toezicht

We zijn Jan Peter ontzettend dankbaar voor zijn jarenlange inzet als lid van de Raad van Toezicht voor onze Topsport Community. Hij was een van de eersten die in 2012 geloofde in het idee van onze community en enthousiast zijn medewerking toezegde. Zonder zijn inzet had de Topsport Community nooit kunnen uitgroeien tot wat hij vandaag de dag is: hét platform waar verhalen uit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap bij elkaar komen en worden gedeeld.

lees verder »
EVENT

Ready. Set. Focus!

Ready. Set. Focus 👀 We blikken nog eens terug op de start van het Olympic Focus programma met Jackie Reardon van Friendly Eyes 🎬

Een bijzonder energieke aftrap waarbij deelnemers kennis maakten met de kracht van aandacht. De komende weken gaan zij de uitdaging aan om de juiste flow en focus te vinden én te behouden.

lees verder »
EVENT

Vitality Sessions 2024 van start!

Zoals er géén shortcut is naar een olympische medaille, is er ook géén shortcut naar een blijvend vitaler leven. Natuurlijk zoeken we allemaal quick fixes. Maar die leiden zelden tot structurele verandering.

lees verder »
NIEUWS

Epke Zonderland ontvangt Topsport Community Award

Elk jaar reikt ons bestuur de Topsport Community Award uit aan een topsporter,  ondernemer of wetenschapper die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van ons jaarthema: Talent.

lees verder »
NIEUWS

Team EIFFEL verlengt partnership met de Topsport Community

De Topsport Community is verheugd dat Team EIFFEL zich opnieuw voor drie jaar als partner aan de Topsport Community verbindt. De dienstverlener in projecten, consultancy en interim is als een van de founding partners al sinds de oprichting nauw betrokken.

lees verder »
EVENT

Nummer 14

"In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk", zei Johan Cruijff ooit. Iets wat bijna wekelijks wordt bevestigd als je weer eens in aanraking kom met zijn legacy.

lees verder »
NIEUWS

Jaarthema 2023

Het programma van de Topsport Community staat dit jaar volledig in het teken van TALENT. We hebben weer mooie activiteiten op de planning staan die zich allemaal focussen op drie centrale vragen: how to scout, perform & excel your talent.

lees verder »
EVENT

De toekomst van contact

Wát een manier om ons jaarprogramma rondom het thema contact af te sluiten op de KNVB Campus in Zeist! 🏁

Sarina Wiegman & Guus Hiddink deelden hun ervaringen als bondscoach met ons en vertelden hoe zij verschillende teams boven zichzelf laten uitstijgen.

Peter Joosten & Nico van Yperen verkenden tijdens een bijzondere workshop de toekomst en Wouter de Jong nam ons mee in hoe je anderen in hun kracht zet. Dit alles met een muzikale omlijsting door Camiel Meiresonne van Son Mieux 🎶

lees verder »
EVENT

Contact. Adapt. Move on.

Contact. Adapt. Move on. Daarmee trapten we de tweede seizoenshelft af tijdens een nieuwe Topsport Community Connect in Stadion Galgenwaard. 

Deze editie van Connect kun je tot en met 6 november terugkijken als je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Of bekijk een korte een impressie van deze inspirerende middag op onze social kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn & Twitter.

lees verder »
EVENT

De illusie van contact

De illusie van contact, dat was het thema van de afgelopen Topsport Community Connect. Een spectaculaire middag met inspirerende verhalen van onze gasten in Stadion Galgenwaard ⚽️

lees verder »
ACCEPT. ADAPT. MOVE ON.

Beluister onze podcast!

Exact op het moment dat de Olympische Spelen - een jaar later dan gepland - in Tokio werden geopend, trapten wij af met de spiksplinternieuwe podcastserie ‘Accept. Adapt. Move on.’. 

Deze kreet komt recht uit het hart van TeamNL. Pieter van den Hoogenband kreeg 'm het afgelopen jaar steeds vaker te horen tijdens de verschillende bijeenkomsten waarin hij als Chef de mission de Olympiërs op de hoogte hield over de voortgang van de spelen: van de last minute annulering tot een nieuwe datum een jaar later.

lees verder »
NIEUWS

Opnames nieuw seizoen Vitality Sessions

… and that’s a wrap! Afgelopen week hebben we het nieuwe seizoen van de Vitality Sessions 2022 opgenomen! Hierin delen Asker Jeukendrup, Martin Hersman, Nico van Yperen, Auke Klarenbeek en Smove hun kennis en ervaringen met ons op het gebied van voeding, slaap, fysieke kracht en mentale veerkracht.

lees verder »
COMPILATIE

Terugblik op een bijzonder jaar!

Ook 2021 was... bijzonder. Ook afgelopen jaar zagen we veel verandering op ons af komen. Tegelijkertijd leerden we onszelf om ook beter om te gaan met deze verandering.  

lees verder »
COMPILATIE

Topsport Community Awards 2021

Afgelopen week heeft Pieter van den Hoogenband de winnaars van de Topsport Community Award 2021 verrast! Een bijzondere award die onze partners jaarlijks uitreiken aan medewerkers en/of teams voor hun inspirerende prestaties het afgelopen jaar.

lees verder »
10 JAAR TOPSPORT COMMUNITY

Altijd nieuwsgierig & op zoek naar verbinding

Stel, je bent meervoudig olympisch kampioen zwemmen en na twintig jaar chloor in je oren besluit je dat het mooi is geweest. Wat dan? Dan begint de rest van je leven pas. De zoektocht naar de nieuwe invulling van zijn bestaan mondde voor Pieter van den Hoogenband een decennium geleden uit in de oprichting van de Topsport Community. En waar hij topsporters altijd op het hart drukt vooruit te kijken, blikken we nu één keer terug op de afgelopen tien jaar. Hoe heeft het in vredesnaam zo uit de hand kunnen lopen?

lees verder »
NIEUWS

Mentaal sterker worden?

De aandacht voor mentale veerkracht groeit. En dat vinden wij een goede ontwikkeling. Want uit veel onderzoeken blijkt dat verminderde mentale veerkracht bij steeds meer groepen de belangrijkste oorzaak is van werkstress. En laat werkstress op dit moment nu dé beroepsziekte #1 zijn in ons land.

lees verder »
EVENT

Soft power of super skill?

Maandagavond 13 september 2021 gaan we weer het theater in! Dan vindt weer een nieuwe Topsport Community Live in DeLaMar plaats met als thema: ‘Veerkracht: soft power of superskill?’. Een avond vol krachtige verhalen uit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap.

lees verder »
NIEUWS

Louis van Gaal ontvangt Legacy Award

"Ik ben enorm trots om namens de Topsport Community the Topsport Community Legacy Award te mogen uitreiken aan Louis van Gaal.

lees verder »
COMPILATIE

Kracht van het individu

We kijken terug op een geslaagde editie van onze allereerste Topsport Community Walk & Talk! Op 12 maart 2021 gingen onze partners 1-op-1 in gesprek met een voormalig topsporter of een topcoach.

lees verder »
NIEUWS

Wijziging in samenstelling Raad van Toezicht Topsport Community

Per 1 januari is Margo Vliegenthart afgetreden als lid van de Raad van Toezicht van de Topsport Community. Na tweemaal vier jaar het bestuur van de stichting van goede adviezen en kritische blikken te voorzien is het nu tijd om het stokje over te geven.

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community Events

Ook komend jaar blijft de TopSport Community weer topsport, bedrijfsleven en wetenschap met elkaar verbinden. Dat doen we niet alleen online, maar ook tijdens onze events.

lees verder »
NIEUWS

Gilde Equity Management nieuwe partner Topsport Community

Recent tekenden Gilde Equity Management en de Topsport Community een partnerovereenkomst. De samenwerking start op 1 januari 2021 en zal zeker drie jaar duren. Als partner krijgt Gilde Equity Management toegang tot het netwerk en de bijeenkomsten van de Topsport Community waarin topsport, wetenschap en bedrijfsleven bij elkaar komen.

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community en EIFFEL verlengen samenwerking

De Topsport Community en EIFFEL hebben hun partnership verlengd met drie jaar. EIFFEL is medeoprichter van de Topsport Community en vanaf de start nauw betrokken bij de oprichting van de stichting samen met Pieter van den Hoogenband.

lees verder »
NIEUWS

Van Lanschot Kempen nieuwe partner Topsport Community

Per 1 november is Van Lanschot Kempen een nieuwe partner van de Topsport Community. De overeenkomst geldt voor drie jaar en als partner krijgt Van Lanschot Kempen via het netwerk en de bijeenkomsten van de Topsport Community onder andere toegang tot inzichten en kennis uit de topsport.

lees verder »
NIEUWS

EY verlengt partnership met Topsport Community

EY verlengt haar partnership met Topsport Community. Deze samenwerking is gestart in 2014 en heeft als doel de kruisbestuiving tussen topsport, wetenschap en bedrijfsleven te stimuleren. 

lees verder »
EVENT

Crisismanagement, leiderschap en legacy

Het jaar 2020 zal de boeken ingaan als het jaar waarin een coronavirus de wereld tijdelijk een halt toeriep. Ook in onzekere coronatijden blijft de Topsport Community echter verbinding zoeken tussen wetenschap, bedrijfsleven en topsport. Want juist dan wordt duidelijk hoe groot het belang is van crisismanagement en leiderschap. ‘Expect the unexpected, dat is wat we doen.’

lees verder »
TSC Must Read

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Op maandagavond 10 februari 2020 organiseert de Topsport Community de theatervoorstelling TSC Live 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het thema van de avond is: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. De TSC Live is de afsluiting van het themajaar ‘Team’.

lees verder »
TSC Video

Sfeerimpressie van de Topsport Community Connect 1 november

Een sfeerimpressie van de TSC Connect die plaatsvond in bij onze partner Jumbo in Veghel. Deze bijeenkomst stond in het teken van 'teamdynamiek'. Gasten uit de topsport, de wetenschap en het bedrijfsleven deelden hun ervaringen en gingen in discussies.

lees verder »
TSC Video

Sfeerimpressie van de Topsport Community Connect 12 september

Een sfeerimpressie van de TSC Connect die plaatsvond in het Parool Theater in Amsterdam. Deze bijeenkomst stond in het teken van 'samen winnen, samen verliezen'. Gasten uit de topsport, de wetenschap en het bedrijfsleven deelden hun ervaringen en gingen in discussies.

lees verder »
NIEUWS

Baanwielrenners ontvangen Topsport Community Award

Elk jaar reikt ons bestuur de Topsport Community Award uit aan een topsporter- ondernemer- of wetenschapper die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van ons jaarthema. Dit jaar staat bij ons in het teken van Team.

lees verder »
NIEUWS

EY publiceert onderzoeksrapport met een bijdrage vanuit de Topsport Community

Sinds 2014 hebben EY en de Topsport Community, opgericht door Pieter van den Hoogenband, zich aan elkaar verbonden om de kruisbestuiving tussen topsport, wetenschap en bedrijfsleven te stimuleren. Pieter van den Hoogenband merkte tijdens en na zijn zwemcarrière dat het bedrijfsleven en de topsport veel raakvlakken hebben, van presteren onder druk tot het vormen van het juiste team. 

lees verder »
EVENT

Elke topprestatie is een teamprestatie

Frenkie de Jong is een geweldige voetballer, daarom heeft hij een mooie transfer verdiend naar Barcelona. Maar hoe weten ze daar of hij ook als persoonlijkheid goed in het team past? In het bedrijfsleven wordt daarop geselecteerd, in de topsport gebeurt dat nog amper. Terwijl het nog niet zo eenvoudig is een goed team te smeden, zo bleek tijdens de eerste Connect van het nieuwe themajaar van de Topsport Community dat is gewijd aan de kracht van het team.

lees verder »
NIEUWS

Jeroen Otter winnaar Topsport Community award

Gisteravond is tijdens het jaarlijks Topsport Community diner de winnaar bekend gemaakt van de Topsport Community Award. De eer ging ditmaal naar bondscoach shorttrack Jeroen Otter die aanwezig was om de prijs is ontvangst te nemen.

lees verder »
NIEUWS

Konings & Keune nieuwe eventpartner Topsport Community

De Topsport Community heeft in brand agency Konings & Keune een nieuwe eventpartner gevonden voor het nieuwe themajaar. Het Topsport Community diner, traditioneel de start van het nieuwe seizoen, vindt plaats op 18 maart en is het eerste evenement dat door Konings & Keune wordt georganiseerd. Konings & Keune heeft door de jaren heen evenementen georganiseerd voor onder andere Dance4life, Telfort Zakelijk, Keune Haircosmetics en Harper’s Bazaar.

lees verder »
EVENT

De kunst van het pieken, de les van het falen

Topsport kan bikkelhard zijn. Het verschil tussen eeuwige roem en roemloze afgang is soms maar één honderdste van een seconde. Maar niet alleen winnaars worden wijzer van de strijd; vaak heeft de verliezer de interessantste les geleerd. Het afgelopen jaar heeft de Topsport Community over de kunst van het pieken en de lessen van het falen vele inspirerende bijeenkomsten georganiseerd. De afsluiting vond plaats in Theater DeLaMar in Amsterdam, dat op 11 februari propvol zat voor een avond met topsporters als Ruud van Nistelrooij, Bibian Mentel, Edith Bosch, Stefan Groothuis en Ronald Koeman.

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community en ONVZ verlengen samenwerking

De Topsport Community en zorgverzekeraar ONVZ hebben hun partnership verlengd met drie jaar. ONVZ is sinds 2015 partner van de Topsport Community, de stichting van Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband.

lees verder »
NIEUWS

Eerste uitreiking van de Topsport Community Awards aan de medewerkers van de partners.

De winnaars van de Topsport Community Awards zijn bekend gemaakt. Per partner van de Topsport Community is een medewerker gekozen die de award heeft verdiend.

lees verder »
TSC Video

Aftermovie Connect 'Psyche van het Pieken'

Tijdens de Topsport Community Connect bij onze partner ABN Amro in Amsterdam ging Arie Boomsma in gesprek met bijzondere sprekers over de psyche van het pieken. Door middel van een interactief programma kon het publiek, bestaande uit leidinggevenden en managers van partners van de Topsport Community, hun visie delen over de mindset die nodig is om te pieken. 

lees verder »
NIEUWS

Bibian Mentel ontvangt eerste Topsport Community Award

De Topsport Community reikt dit jaar voor het eerst de Topsport Community Award uit. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die binnen het kader van het jaarthema van Topsport Community een bijzondere maatschappelijke prestatie heeft geleverd. In 2017 was dat thema ‘Lef’.

lees verder »
NIEUWS

Wijzigingen in samenstelling bestuur en raad van toezicht Topsport Community

lees verder »
Boven het Maaiveld

Topsport Community Podcasts

Bekijk onze podcasts:

lees verder »
EVENT

Diner Topsport Community, Concertgebouw Amsterdam

Soliste Maria João Pires schrikt zich een hoedje als het Concertgebouworkest Mozarts pianoconcert in D-mineur inzet. Dat was niet het stuk dat ze had ingestudeerd voor dit lunchconcert. Wat nu? Tijdens het openingsdiner van een nieuw jaar Topsport Community toonde dirigent ‘Maestro Jules’ van Hessen op wervelende wijze hoeveel topsport en klassieke muziek gemeen hebben. Zeker op momenten van stress.

lees verder »
EVENT

Succes is een keuze?!

Met goud in de hand lijkt de voorbereiding achteraf altijd een aaneenschakeling van succesvolle keuzes. Maar zo eenvoudig is het niet, vertelde voormalig schaatscoach Gerard Kemkers tijdens de afsluiting van het themajaar Lef, vrijdag 9 februari tijdens het theaterprogamma van Topsport Community in het DeLaMar Theater in Amsterdam. “Succes is een keuze, maar er komt een hoop geluk bij kijken.”

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community komt met nieuw theaterprogramma!

Op vrijdag 9 februari, de openingsdag van de Olympische Winterspelen in PyeongChang, staan meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma in het DeLaMar Theater in Amsterdam met het programma “Succes is een keuze?!”. Zij ontvangen onder andere olympisch schaatskampioenen Marianne Timmer, Yvonne van Gennip en topcoach Gerard Kemkers om terug te blikken op hun gouden successen en de harde keuzes die zij hebben gemaakt om deze te bereiken.

lees verder »
EVENT

TSC Kleedkamersessie met Teun de Nooijer: 'Keuzes maken voor een langdurige succesvolle carrière'

Donderdagochtend kwam er een jong talentvol gezelschap samen voor de Topsport Community Kleedkamersessie bij HC Bloemendaal. De groep bestond uit (afstudeer)stagiairs, starters en voormalig topsporters die aan het begin van hun maatschappelijke carrière staan. Samen gingen zij onder leiding van vijfvoudig olympiër Teun de Nooijer in gesprek over het lef dat nodig is om keuzes te maken die leiden tot een langdurige succesvolle carrière.

lees verder »
EVENT

'Succes is een keuze?!'

Het ligt voor de hand een verband te zien tussen teamprestaties in de topsport en in het bedrijfsleven. Maar is die overeenkomst echt zo groot? Is succes daadwerkelijk een keuze? Tijdens de Topsport Community CONNECT in het Amsterdamse Parool Theater vertelden de olympisch kampioenen Teun de Nooijer, Daniëlle de Bruijn, Mark Huizinga en Pieter van den Hoogenband welke keuzes zij hebben moeten maken om tot hun grootste prestaties te komen. “Topsport is keuzes maken en de consequenties accepteren. En dat geldt niet alleen voor sport.”

lees verder »
EVENT

Leren van 'Brilliant Mistakes'

Namens de Topsport Community kwam een selecte groep topondernemers en topsporters afgelopen vrijdag samen om met elkaar van gedachten te wisselen over 'Brilliant Mistakes'. Meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband leidde deze bijeenkomst samen met Wietze Reehoorn, lid Raad van Bestuur van de ABN AMRO. 

lees verder »
EVENT

Topsport Community Diner in teken van nieuwe jaarthema: Lef

In de A'DAM Toren in Amsterdam kwamen op 6 maart de partners, relaties en vrienden van de Topsport Community samen voor het jaarlijkse Topsport Community Diner. Onder leiding van presentator Eric Corton werd invulling gegeven aan het nieuwe jaarthema: Lef.

lees verder »
EVENT

Wetenschap én vermaak bij eerste TSC theatercollege

'Succes zit tussen je oren!’ Is je brein de sleutel tot succes? En zo ja, kun je dat dan beïnvloeden?  Die twee vragen stonden centraal tijdens het allereerste ‘openbare’ Theatercollege dat de Topsport Community maandag 6 februari jl. organiseerde in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

lees verder »
NIEUWS

Belangrijke boodschap van Arie en Pieter...

Op maandag 6 februari gaat er iets bijzonders gebeuren: Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma presenteren het allereerste theatercollege van de Topsport Community, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

lees verder »

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.