NIEUWS

Esther Vergeer ontvangt Kracht Award

Het bestuur van de Topsport Community heeft unaniem gekozen om de Topsport Community Kracht Award  uit te reiken aan Esther Vergeer.

lees verder »
NIEUWS

Vitality Sessions 2022

Wil jij zonder nonsens maar met meer energie de zomer in? En wil je dat doen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten? Volg da nu het tweede seizoen van onze Vitality Sessions.

lees verder »
EVENT

De focus ging aan tijdens de Challenge!

Afgelopen vrijdag gingen we met elkaar de challenge aan op Papendal. Mark Tigchelaar voedde ons met de laatste inzichten uit de wetenschap om ons te helpen afleidingen te weerstaan en Sjef van den Berg en Rick van den Oever hielpen ons deze inzichten meteen toe te passen in de praktijk 🏹

lees verder »
EVENT

3... 2... 1... Topsport Community Start!

3... 2... 1... Topsport Community Start! Gisteren trapten we officieel het nieuwe jaar af met onze partners BrandLoyalty, EIFFEL, EY, Gilde Equity Management, Jumbo Supermarkten, ONVZ, Van Lanschot Kempen en Sport Science & Innovation Groningen in het Olympisch Stadion Amsterdam 🚀

lees verder »
NIEUWS

NIEUWE KENNISPARTNER

Per 1 januari 2022 verwelkomen wij onze nieuwe kennispartner Sport Science & Innovation Groningen. SSIG brengt sportwetenschappelijk onderzoek, innovatie en onderwijs samen. Daarmee is zij de komende jaren een extra versterking van de wetenschappelijke flank van de Topsport Community.

lees verder »
EVENT

De kracht van creativiteit

Dat was ‘m: de laatste Connect van 2021! Een middag waarin de kracht van creativiteit centraal stond. Met dank aan Daan Roosegaarde, Margriet Sitskoorn & Jetze Plat voor het delen van hun verhalen en ervaringen. En natuurlijk Humberto Tan voor het in goede, en ook gezellige, banen leiden van de middag en Tim Akkerman voor zijn muziek!

lees verder »
EVENT

Op zoek naar de kracht van het team

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Het is een gevleugelde uitspraak van, onder meer, Pieter van den Hoogenband. Dat je samen ook sneller kunt zijn dan alleen, bewezen de Nederlandse estafettemannen deze zomer met hun geweldige prestatie op de 4x400 meter. Waar zit de kracht van een team eigenlijk?

lees verder »
COMPILATIE

Mentale veerkracht en de kunst van het opstaan

Presteren is trainen, verliezen en nog meer trainen, totdat je leert winnen. Wie dus topsport wil bedrijven – of dat nu in de wetenschap, het bedrijfsleven of de sport zelf is – zal moeten beschikken over de nodige mentale veerkracht. Hoe ontwikkel je die? Tijdens een mooie avond in het De La Mar Theater in Amsterdam doken we met de Topsport Community Live in de kunst van het opstaan na de val. ‘Kracht en weerbaarheid zit niet in spieren, dat zit in de kop.’

lees verder »
EVENT

Nazomerse Walk & Talks

Vandaag wederom een geslaagde editie van onze Walk & Talk. Tijdens korte wandelingen gingen onze partners 1-op-1 in gesprek met deze toppers 👏🏼 

lees verder »
EVENT

Veerkracht: de kunst van het opstaan na de val

Wie niet tegen een stootje kan, zal het in de topsport niet redden. Voor elke sporter geldt immers dat je eerst moet verliezen om te leren hoe je kunt winnen. Toch kun je soms zo vaak vallen dat je je afvraagt waarom je überhaupt nog zou opstaan. De Connect van 22 april 2021, bij gastheer BrandLoyalty in Den Bosch, ging dan ook over veerkracht: hoe blijf je gemotiveerd als alles tegenzit?

lees verder »
EVENT

De (on)mogelijkheden van kracht

Als we het over de kracht van de Nederlandse sport hebben, dan is het beslist een luxe dat we met Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer twee chefs de mission hebben die precies weten wat er nodig is om op het allerhoogste niveau te excelleren. En die er dus ook in zullen slagen met een krachtig TeamNL te verschijnen op de komende Olympische Spelen. De vraag is alleen: wanneer komen die precies? En hoe kun je je als topsporter optimaal voorbereiden voor een prestatie op een ongewis moment?

lees verder »
COMPILATIE

Terugblik op 2020!

2020 was... bizar. Nog nooit zagen we in zo'n korte tijd zoveel verandering op ons af komen. Tegelijkertijd was 2020 voor de Topsport Community ook een bijzonder jaar. Eén van veerkracht, vol mooie events (okay, in een wat andere vorm) met nog meer inspirerende sprekers.

lees verder »
EVENT

De andere kant van de medaille

Je kunt niet winnen zonder eerst te verliezen. Dat geldt in de topsport: door nederlagen te lijden, leer je wat je moet doen voor de winst. Dat is prima, zolang alles uiteindelijk maar leidt tot dat hoge doel: die gouden plak, dat record, die overwinning. Maar wat als die beloning uitblijft? In het Parool Theater in Amsterdam ging het op 10 december over de andere kant van de topsport: hoe blijf je overeind tussen tegenslag en teleurstelling?

lees verder »
EVENT

Samen op weg naar je eigen prestatie

In je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder. En: there is no ‘I’ in ‘team’. Met andere woorden: het belang van samenwerken in teamsporten ligt voor de hand, maar hoe zit dat voor individuele sporters? Te gast bij onze partners van Eiffel in Arnhem ging de Top met Top op donderdag 5 november over het individu versus de teamprestatie.

lees verder »
NIEUWS

Wijziging in samenstelling raad van toezicht Topsport Community

Paul van Ass heeft per 1 november afscheid genomen als lid van de raad van toezicht van Topsport Community. De voormalig bondscoach van het Nederlands hockeyelftal dat in 2012 zilver won op de Olympische Spelen in Londen zal in het operationeel team van de Topsport Community een rol gaan spelen. Paul wordt opgevolgd door een andere voormalig bondscoach met Olympisch succes, namelijk Jacco Verhaeren. Jacco was als coach vanaf 1992 nauw betrokken bij de zwemcarriere van vele Nederlandse topzwemmers waaronder Pieter van den Hoogenband, de oprichter van de Topsport Community. Voorzitter van de raad van toezicht Wietze Reehoorn over wisseling in de raad:

lees verder »
EVENT

Altijd op zoek naar de gouden greep

Waanzin is ooit gedefinieerd als steeds hetzelfde doen en toch verschillende uitkomsten verwachten. Het tegenovergestelde van die houding stond centraal in deze Connect in Amsterdam: innovatie. Iets geheel nieuws doen en hopen daarmee betere resultaten te behalen. Dat is echter ook risicovol, er zijn geen garanties op succes. Een ochtend over optimisme, durf en het onvermijdelijke falen.

lees verder »
NIEUWS

Priscilla Janssens vertrekt bij de Topsport Community en Dorian Driessen volgt haar op

Vandaag verlaat onze operationeel directeur Priscilla Janssens na bijna negen jaar de Topsport Community. Samen met Pieter van den Hoogenband heeft Priscilla de afgelopen jaren de organisatie opgebouwd en vormgegeven. Dorian Driessen, voormalig commercieel manager van SportsSpeakers, volgt haar op.

lees verder »
TSC Video

Sfeerimpressie TSC Live 2020

Tijdens deze inspirerende avond praatten topmensen uit verschillende werelden over het belang van teamwork. Onder anderen drievoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, bestseller-auteur James Kerr, rugbyer Tim Visser, de mannen van de 4X100 meter estafette en gedragsbioloog Patrick van Veen gingen op openhartige wijze in gesprek met Bas Westerweel over hun ervaringen met teams.

lees verder »
EVENT

Succes is altijd een berg werk

Tot in de zesde maand van haar zwangerschap trad ze nog op en zes weken na de bevalling stond ze alweer in de dansstudio te oefenen. Hij maakte zich onsterfelijk door in een beladen interland beslissend te zijn met een uitgekiende try, die tot op de halve pas en kwart seconde precies werd uitgevoerd. Een mooie aflevering van Top met Top speelde met verwachtingen door de oerkracht van danseres Bonnie Doets te paren aan het technisch vernuft van rugbyer Tim Visser. “Een perfecte uitvoering is ‘poetry in motion’: genieten.” 

lees verder »
NIEUWS

Tweede uitreiking Topsport Community Partner Awards

Net als afgelopen jaar, hebben wij ook dit jaar voor elke partner een Topsport Community Partner Award. Deze bijzondere prijs is bedoeld voor iemand die binnen het jaarthema van de Topsport Community, dit jaar is dat ‘TEAM’, een topprestatie heeft geleverd of daar anderen mee heeft geholpen.

lees verder »
TSC Connect

Samen winnen en samen verliezen

Topsporters, die elke dag trainen om het beste in zichzelf naar boven te halen, zien het leven snel in termen van winnen en verliezen. In de top van het bedrijfsleven gaat dat niet veel anders, vertelde voormalig ABN AMRO topman Wietze Reehoorn tijdens de Topsport Community Connect in Amsterdam. “Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt, is verliezen. Maar let op: in dat verliezen zit altijd mooie winstpotentie.”

lees verder »
NIEUWS

EY publiceert onderzoeksrapport met een bijdrage vanuit de Topsport Community

Sinds 2014 hebben EY en de Topsport Community, opgericht door Pieter van den Hoogenband, zich aan elkaar verbonden om de kruisbestuiving tussen topsport, wetenschap en bedrijfsleven te stimuleren. Pieter van den Hoogenband merkte tijdens en na zijn zwemcarrière dat het bedrijfsleven en de topsport veel raakvlakken hebben, van presteren onder druk tot het vormen van het juiste team. 

lees verder »
EVENT

Elke topprestatie is een teamprestatie

Frenkie de Jong is een geweldige voetballer, daarom heeft hij een mooie transfer verdiend naar Barcelona. Maar hoe weten ze daar of hij ook als persoonlijkheid goed in het team past? In het bedrijfsleven wordt daarop geselecteerd, in de topsport gebeurt dat nog amper. Terwijl het nog niet zo eenvoudig is een goed team te smeden, zo bleek tijdens de eerste Connect van het nieuwe themajaar van de Topsport Community dat is gewijd aan de kracht van het team.

lees verder »
NIEUWS

Jeroen Otter winnaar Topsport Community award 2019

Gisteravond is tijdens het jaarlijks Topsport Community diner de winnaar bekend gemaakt van de Topsport Community award 2019. De eer ging ditmaal naar bondscoach shorttrack Jeroen Otter die aanwezig was om de prijs is ontvangst te nemen.

lees verder »
NIEUWS

Konings & Keune nieuwe eventpartner Topsport Community

De Topsport Community heeft in brand agency Konings & Keune een nieuwe eventpartner gevonden voor het nieuwe themajaar. Het Topsport Community diner, traditioneel de start van het nieuwe seizoen, vindt plaats op 18 maart en is het eerste evenement dat door Konings & Keune wordt georganiseerd. Konings & Keune heeft door de jaren heen evenementen georganiseerd voor onder andere Dance4life, Telfort Zakelijk, Keune Haircosmetics en Harper’s Bazaar.

lees verder »
EVENT

De kunst van het pieken, de les van het falen

Topsport kan bikkelhard zijn. Het verschil tussen eeuwige roem en roemloze afgang is soms maar één honderdste van een seconde. Maar niet alleen winnaars worden wijzer van de strijd; vaak heeft de verliezer de interessantste les geleerd. Het afgelopen jaar heeft de Topsport Community over de kunst van het pieken en de lessen van het falen vele inspirerende bijeenkomsten georganiseerd. De afsluiting vond plaats in Theater DeLaMar in Amsterdam, dat op 11 februari propvol zat voor een avond met topsporters als Ruud van Nistelrooij, Bibian Mentel, Edith Bosch, Stefan Groothuis en Ronald Koeman.

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community en ONVZ verlengen samenwerking

De Topsport Community en zorgverzekeraar ONVZ hebben hun partnership verlengd met drie jaar. ONVZ is sinds 2015 partner van de Topsport Community, de stichting van Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband.

lees verder »
NIEUWS

Eerste uitreiking van de Topsport Community Awards aan de medewerkers van de partners.

De winnaars van de Topsport Community Awards zijn bekend gemaakt. Per partner van de Topsport Community is een medewerker gekozen die de award heeft verdiend.

lees verder »
TSC Video

Aftermovie Connect 'Psyche van het Pieken'

Tijdens de Topsport Community Connect bij onze partner ABN Amro in Amsterdam ging Arie Boomsma in gesprek met bijzondere sprekers over de psyche van het pieken. Door middel van een interactief programma kon het publiek, bestaande uit leidinggevenden en managers van partners van de Topsport Community, hun visie delen over de mindset die nodig is om te pieken. 

lees verder »
NIEUWS

Bibian Mentel ontvangt eerste Topsport Community Award

De Topsport Community reikt dit jaar voor het eerst de Topsport Community Award uit. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die binnen het kader van het jaarthema van Topsport Community een bijzondere maatschappelijke prestatie heeft geleverd. In 2017 was dat thema ‘lef’.

lees verder »
NIEUWS

Wijzigingen in samenstelling bestuur en raad van toezicht Topsport Community

lees verder »
Boven het Maaiveld

Topsport Community Podcasts

Bekijk onze podcasts:

lees verder »
EVENT

Diner Topsport Community, Concertgebouw Amsterdam

Soliste Maria João Pires schrikt zich een hoedje als het Concertgebouworkest Mozarts pianoconcert in D-mineur inzet. Dat was niet het stuk dat ze had ingestudeerd voor dit lunchconcert. Wat nu? Tijdens het openingsdiner van een nieuw jaar Topsport Community toonde dirigent ‘Maestro Jules’ van Hessen op wervelende wijze hoeveel topsport en klassieke muziek gemeen hebben. Zeker op momenten van stress.

lees verder »
EVENT

Succes is een keuze?!

Met goud in de hand lijkt de voorbereiding achteraf altijd een aaneenschakeling van succesvolle keuzes. Maar zo eenvoudig is het niet, vertelde voormalig schaatscoach Gerard Kemkers tijdens de afsluiting van het themajaar Lef, vrijdag 9 februari tijdens het theaterprogamma van Topsport Community in het DeLaMar Theater in Amsterdam. “Succes is een keuze, maar er komt een hoop geluk bij kijken.”

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community komt met nieuw theaterprogramma!

Op vrijdag 9 februari, de openingsdag van de Olympische Winterspelen in PyeongChang, staan meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma in het DeLaMar Theater in Amsterdam met het programma “Succes is een keuze?!”. Zij ontvangen onder andere olympisch schaatskampioenen Marianne Timmer, Yvonne van Gennip en topcoach Gerard Kemkers om terug te blikken op hun gouden successen en de harde keuzes die zij hebben gemaakt om deze te bereiken.

lees verder »
EVENT

TSC Kleedkamersessie met Teun de Nooijer: 'Keuzes maken voor een langdurige succesvolle carrière'

Donderdagochtend kwam er een jong talentvol gezelschap samen voor de Topsport Community Kleedkamersessie bij HC Bloemendaal. De groep bestond uit (afstudeer)stagiairs, starters en voormalig topsporters die aan het begin van hun maatschappelijke carrière staan. Samen gingen zij onder leiding van vijfvoudig olympiër Teun de Nooijer in gesprek over het lef dat nodig is om keuzes te maken die leiden tot een langdurige succesvolle carrière.

lees verder »
EVENT

'Succes is een keuze?!'

Het ligt voor de hand een verband te zien tussen teamprestaties in de topsport en in het bedrijfsleven. Maar is die overeenkomst echt zo groot? Is succes daadwerkelijk een keuze? Tijdens de Topsport Community CONNECT in het Amsterdamse Parool Theater vertelden de olympisch kampioenen Teun de Nooijer, Daniëlle de Bruijn, Mark Huizinga en Pieter van den Hoogenband welke keuzes zij hebben moeten maken om tot hun grootste prestaties te komen. “Topsport is keuzes maken en de consequenties accepteren. En dat geldt niet alleen voor sport.”

lees verder »
EVENT

Leren van 'Brilliant Mistakes'

Namens de Topsport Community kwam een selecte groep topondernemers en topsporters afgelopen vrijdag samen om met elkaar van gedachten te wisselen over 'Brilliant Mistakes'. Meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband leidde deze bijeenkomst samen met Wietze Reehoorn, lid Raad van Bestuur van de ABN AMRO. 

lees verder »
EVENT

Topsport Community Diner in teken van nieuwe jaarthema: Lef

In de A'DAM Toren in Amsterdam kwamen op 6 maart de partners, relaties en vrienden van de Topsport Community samen voor het jaarlijkse Topsport Community Diner. Onder leiding van presentator Eric Corton werd invulling gegeven aan het nieuwe jaarthema: Lef.

lees verder »
EVENT

Wetenschap én vermaak bij eerste TSC theatercollege

'Succes zit tussen je oren!’ Is je brein de sleutel tot succes? En zo ja, kun je dat dan beïnvloeden?  Die twee vragen stonden centraal tijdens het allereerste ‘openbare’ Theatercollege dat de Topsport Community maandag 6 februari jl. organiseerde in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

lees verder »
NIEUWS

Belangrijke boodschap van Arie en Pieter...

Op maandag 6 februari gaat er iets bijzonders gebeuren: Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma presenteren het allereerste theatercollege van de Topsport Community, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

lees verder »
EVENT

Theatercollege: Succes zit tussen je oren!

Wil jij weten hoe je succesvoller kunt zijn? Kom op 6 februari 2017 naar het DeLaMar Theater in Amsterdam en krijg tips van de beste wetenschappers en topsporters. 

lees verder »
EVENT

What's your Legacy?

Pieter van den Hoogenband blikte in zijn column in de Telegraaf van donderdag 1 december op zijn geheel eigen wijze kort terug op de ‘What’s your Legacy?’-bijeenkomst van de Topsport Community in de Rembrandttoren in Amsterdam. Onder leiding van PSV-directeur Toon Gerbrands ging de top van het bedrijfsleven en de sport met elkaar in gesprek over de footprint die zij achterlaten.

lees verder »
EVENT

Vijfde Kleedkamersessie zet partners aan tot denken

Ze heeft Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al meegekregen en heeft er inmiddels haar levenswerk van gemaakt om de maatschappij en vooral werkgevers op een andere manier naar kanker te laten kijken. Dinsdag 1 november was Isabelle Lebrocquy te gast bij de vijfde kleedkamersessie van de Topsport Community in 2016, dit keer bij partner Pon in Leusden. 

lees verder »
EVENT

Vierde Kleedkamersessie: Alleen ga je harder, samen kom je verder

De Topsport Community, stichting van Pieter van den Hoogenband, faciliteert en stimuleert kennisdeling tussen topsport en bedrijfsleven. Voor deze reden was voormalig tophockeyster Kim Lammers te gast bij de vierde Kleedkamersessie van de Topsport Community in het Olympisch jaar 2016. Of eigenlijk waren we bij háár te gast, want Kim speelde jarenlang voor Hockeyclub Laren, die het clubhuis voor deze gelegenheid open had gesteld voor de Topsport Community.

lees verder »
EVENT

Zo lanceerden wij ons allereerste TSC boek 'Grenzen Verleggen'

Pieter van den Hoogenband overhandigde afgelopen dinsdag het eerste exemplaar van het boek Grenzen Verleggen aan olympisch kampioen Epke Zonderland. De boeklancering van het allereerste Topsport Community boek werd mede-georganiseerd door Helden Magazine en vond plaats in de Epke Zonderlandhal in het Abe Lenstra Stadion. 

lees verder »
EVENT

Superfood for thought bij eerste Topsport Community CONNECT

Op vrijdag 20 mei vond de eerste Topsport Community CONNECT plaats in Arnhem op het hoofdkantoor van partner EIFFEL. Onder leiding van Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma gingen 100 medewerkers van onze partners in gesprek met voedingsexperts William Cortvriendt en Brenda Frunt over de invloed van voeding op je dagelijkse prestaties en functioneren.

lees verder »
EVENT

Vijfde Topsport Community Diner in het teken van ‘Vitaliteit’

Op 7 maart vond het vijfde Topsport Community Diner plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Pieter van den Hoogenband, voorzitter van de Topsport Community, kondigde op deze avond het jaarthema aan van de stichting: vitaliteit. Een thema waar, middels verschillende evenementen, aandacht aan gegeven zal worden. 

lees verder »
EVENT

Topsport Community Diner was weer een succes!

Het vierde Topsport Community Jaardiner was weer een enorm succes. Pieter van den Hoogenband had opnieuw een exclusief gezelschap toppers uit de wereld van de topsport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de cultuursector bij elkaar gebracht.

lees verder »
NIEUWS

Topsport Community komt met een nieuw Leiderschapsprogramma

Goed is niet goed genoeg in een wereld die even groot gebleven als klein geworden is. De lat verleggen, het gewone ongewoon doen en het ongewone gewoon leren toepassen. Dat brengt een mens, een organisatie, een land verder. Dit vraagt om innovatief leiderschap.

lees verder »

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.