NIEUWS

Topsport Community verwelkomt Volkswagen als nieuwe partner

Wij zijn verheugd om Volkswagen te verwelkomen als nieuwe partner van de Topsport Community. Daarmee spreken ze hun vertrouwen uit in onze missie en visie om mensen verder te brengen en zetten ze een nieuwe stap in onze vertrouwde vriendschap.

lees verder »
NIEUWS

Axians sluit zich aan bij de Topsport Community

Axians is de samenwerking aangegaan met Topsport Community waarin zij talent in de sport, het bedrijfsleven en de wetenschap samenbrengen. Deze exclusieve samenwerking geeft focus en support aan de ontwikkeling van talent, veerkracht en vitaliteit.

lees verder »
NIEUWS

Het Olympisch jaar 2024 staat in het teken van support

Terwijl we nog nagenieten van een bijzonder 2023 waarin Talent centraal stond, blikken we nu alvast vooruit naar het Olympische jaar 2024 dat bij ons in het teken staat van: SUPPORT 👏🏼 

lees verder »
EVENT

Een avond bomvol talent

That’s a wrap: een avond bomvol talent tijdens Topsport Community Live in het AFAS Theater in Leusden 🎭

lees verder »
EVENT

Hoe benut je talent?

Hoe benut je talent? Dat was de centrale vraag tijdens de afgelopen Topsport Community Challenge bij De Stadsvrijheid in Utrecht. Want talent herkennen is één, maar de omstandigheden creëren om talent tot zijn of haar recht te laten komen is twee.

Onder leiding van Tessa Veldhuis gingen we deze middag op zoek naar het antwoord op deze vraag. Zo vertelde Jacco Verhaeren hoe hij elke keer weer opnieuw individuen boven zichzelf uit laat stijgen. Ze weten onder zijn leiding de beste versie van zichzelf te vinden.

En met een verse haka onder de knie gingen we daarna een sportieve uitdaging aan waarin ieders talent op een goede manier werd benut: door samenwerking ⛓️💥

Bekijk een impressie van de middag op o.a. onze Instagram en dank aan iedereen die aanwezig was!

lees verder »
EVENT

Aftrap van ons nieuwe seizoen

Nieuw seizoen, nieuw jaarthema en dat betekent dat dit jaar alles van Topsport Community in het teken staan van Talent!

Afgelopen maandag trapten we ons nieuwe seizoen officieel af tijdens het Topsport Community Diner met onze partners EIFFEL, EY, Gilde Equity Management, Jumbo, Van Lanschot Kempen en Sport Science & Innovation Groningen in het Omnisport in Apeldoorn 🚴🏼‍♂️

Peter Heerschop nam ons mee in wat het begrip talent nu precies betekent en ging met de aanwezige toppers uit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe herken je talent?

lees verder »
NIEUWS

Sarina Wiegman ontvangt Topsport Community Award

Elk jaar reikt ons bestuur de Topsport Community Award uit aan een topsporter- ondernemer- of wetenschapper die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van ons jaarthema. In 2022 was ons jaarthema Contact.

lees verder »
EVENT

Het effect van contact

Het effect van contact, dat was gisteren het thema van de Topsport Community Challenge in het Olympisch Stadion. 

Binnenkort kun je deze Challenge ook terugkijken als je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Tot die tijd bekijk je een impressie van deze inspirerende middag op onze social kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn & Twitter.

lees verder »
NIEUWS

Esther Vergeer ontvangt Kracht Award

Het bestuur van de Topsport Community heeft unaniem gekozen om de Topsport Community Kracht Award uit te reiken aan Esther Vergeer.

lees verder »
NIEUWS

Vitality Sessions 2022

Wil jij zonder nonsens maar met meer energie de zomer in? En wil je dat doen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten? Volg da nu het tweede seizoen van onze Vitality Sessions.

lees verder »
EVENT

De focus ging aan tijdens de Challenge!

Afgelopen vrijdag gingen we met elkaar de challenge aan op Papendal. Mark Tigchelaar voedde ons met de laatste inzichten uit de wetenschap om ons te helpen afleidingen te weerstaan en Sjef van den Berg en Rick van den Oever hielpen ons deze inzichten meteen toe te passen in de praktijk 🏹

lees verder »
EVENT

3... 2... 1... Topsport Community Start!

3... 2... 1... Topsport Community Start! Gisteren trapten we officieel het nieuwe jaar af met onze partners BrandLoyalty, EIFFEL, EY, Gilde Equity Management, Jumbo Supermarkten, ONVZ, Van Lanschot Kempen en Sport Science & Innovation Groningen in het Olympisch Stadion Amsterdam 🚀

lees verder »
NIEUWS

NIEUWE KENNISPARTNER

Per 1 januari 2022 verwelkomen wij onze nieuwe kennispartner Sport Science & Innovation Groningen. SSIG brengt sportwetenschappelijk onderzoek, innovatie en onderwijs samen. Daarmee is zij de komende jaren een extra versterking van de wetenschappelijke flank van de Topsport Community.

lees verder »
EVENT

De kracht van creativiteit

Dat was ‘m: de laatste Connect van 2021! Een middag waarin de kracht van creativiteit centraal stond. Met dank aan Daan Roosegaarde, Margriet Sitskoorn & Jetze Plat voor het delen van hun verhalen en ervaringen. En natuurlijk Humberto Tan voor het in goede, en ook gezellige, banen leiden van de middag en Tim Akkerman voor zijn muziek!

lees verder »
EVENT

Op zoek naar de kracht van het team

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Het is een gevleugelde uitspraak van, onder meer, Pieter van den Hoogenband. Dat je samen ook sneller kunt zijn dan alleen, bewezen de Nederlandse estafettemannen deze zomer met hun geweldige prestatie op de 4x400 meter. Waar zit de kracht van een team eigenlijk?

lees verder »
COMPILATIE

Mentale veerkracht en de kunst van het opstaan

Presteren is trainen, verliezen en nog meer trainen, totdat je leert winnen. Wie dus topsport wil bedrijven – of dat nu in de wetenschap, het bedrijfsleven of de sport zelf is – zal moeten beschikken over de nodige mentale veerkracht. Hoe ontwikkel je die? Tijdens een mooie avond in het De La Mar Theater in Amsterdam doken we met de Topsport Community Live in de kunst van het opstaan na de val. ‘Kracht en weerbaarheid zit niet in spieren, dat zit in de kop.’

lees verder »
EVENT

Nazomerse Walk & Talks

Vandaag wederom een geslaagde editie van onze Walk & Talk. Tijdens korte wandelingen gingen onze partners 1-op-1 in gesprek met deze toppers 👏🏼 

lees verder »
EVENT

Veerkracht: de kunst van het opstaan na de val

Wie niet tegen een stootje kan, zal het in de topsport niet redden. Voor elke sporter geldt immers dat je eerst moet verliezen om te leren hoe je kunt winnen. Toch kun je soms zo vaak vallen dat je je afvraagt waarom je überhaupt nog zou opstaan. De Connect van 22 april 2021, bij gastheer BrandLoyalty in Den Bosch, ging dan ook over veerkracht: hoe blijf je gemotiveerd als alles tegenzit?

lees verder »
EVENT

De (on)mogelijkheden van kracht

Als we het over de kracht van de Nederlandse sport hebben, dan is het beslist een luxe dat we met Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer twee chefs de mission hebben die precies weten wat er nodig is om op het allerhoogste niveau te excelleren. En die er dus ook in zullen slagen met een krachtig TeamNL te verschijnen op de komende Olympische Spelen. De vraag is alleen: wanneer komen die precies? En hoe kun je je als topsporter optimaal voorbereiden voor een prestatie op een ongewis moment?

lees verder »
COMPILATIE

Terugblik op 2020!

2020 was... bizar. Nog nooit zagen we in zo'n korte tijd zoveel verandering op ons af komen. Tegelijkertijd was 2020 voor de Topsport Community ook een bijzonder jaar. Eén van veerkracht, vol mooie events (okay, in een wat andere vorm) met nog meer inspirerende sprekers.

lees verder »
EVENT

De andere kant van de medaille

Je kunt niet winnen zonder eerst te verliezen. Dat geldt in de topsport: door nederlagen te lijden, leer je wat je moet doen voor de winst. Dat is prima, zolang alles uiteindelijk maar leidt tot dat hoge doel: die gouden plak, dat record, die overwinning. Maar wat als die beloning uitblijft? In het Parool Theater in Amsterdam ging het op 10 december over de andere kant van de topsport: hoe blijf je overeind tussen tegenslag en teleurstelling?

lees verder »
EVENT

Samen op weg naar je eigen prestatie

In je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder. En: there is no ‘I’ in ‘team’. Met andere woorden: het belang van samenwerken in teamsporten ligt voor de hand, maar hoe zit dat voor individuele sporters? Te gast bij onze partners van Eiffel in Arnhem ging de Top met Top op donderdag 5 november over het individu versus de teamprestatie.

lees verder »
NIEUWS

Wijziging in samenstelling raad van toezicht Topsport Community

Paul van Ass heeft per 1 november afscheid genomen als lid van de raad van toezicht van Topsport Community. De voormalig bondscoach van het Nederlands hockeyelftal dat in 2012 zilver won op de Olympische Spelen in Londen zal in het operationeel team van de Topsport Community een rol gaan spelen. Paul wordt opgevolgd door een andere voormalig bondscoach met Olympisch succes, namelijk Jacco Verhaeren. Jacco was als coach vanaf 1992 nauw betrokken bij de zwemcarriere van vele Nederlandse topzwemmers waaronder Pieter van den Hoogenband, de oprichter van de Topsport Community. Voorzitter van de raad van toezicht Wietze Reehoorn over wisseling in de raad:

lees verder »
EVENT

Altijd op zoek naar de gouden greep

Waanzin is ooit gedefinieerd als steeds hetzelfde doen en toch verschillende uitkomsten verwachten. Het tegenovergestelde van die houding stond centraal in deze Connect in Amsterdam: innovatie. Iets geheel nieuws doen en hopen daarmee betere resultaten te behalen. Dat is echter ook risicovol, er zijn geen garanties op succes. Een ochtend over optimisme, durf en het onvermijdelijke falen.

lees verder »
NIEUWS

Priscilla Janssens vertrekt bij de Topsport Community en Dorian Driessen volgt haar op

Vandaag verlaat onze operationeel directeur Priscilla Janssens na bijna negen jaar de Topsport Community. Samen met Pieter van den Hoogenband heeft Priscilla de afgelopen jaren de organisatie opgebouwd en vormgegeven. Dorian Driessen, voormalig commercieel manager van SportsSpeakers, volgt haar op.

lees verder »
TSC Video

Sfeerimpressie TSC Live 2020

Tijdens deze inspirerende avond praatten topmensen uit verschillende werelden over het belang van teamwork. Onder anderen drievoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, bestseller-auteur James Kerr, rugbyer Tim Visser, de mannen van de 4X100 meter estafette en gedragsbioloog Patrick van Veen gingen op openhartige wijze in gesprek met Bas Westerweel over hun ervaringen met teams.

lees verder »
EVENT

Succes is altijd een berg werk

Tot in de zesde maand van haar zwangerschap trad ze nog op en zes weken na de bevalling stond ze alweer in de dansstudio te oefenen. Hij maakte zich onsterfelijk door in een beladen interland beslissend te zijn met een uitgekiende try, die tot op de halve pas en kwart seconde precies werd uitgevoerd. Een mooie aflevering van Top met Top speelde met verwachtingen door de oerkracht van danseres Bonnie Doets te paren aan het technisch vernuft van rugbyer Tim Visser. “Een perfecte uitvoering is ‘poetry in motion’: genieten.” 

lees verder »
NIEUWS

Tweede uitreiking Topsport Community Partner Awards

Net als afgelopen jaar, hebben wij ook dit jaar voor elke partner een Topsport Community Partner Award. Deze bijzondere prijs is bedoeld voor iemand die binnen het jaarthema van de Topsport Community, dit jaar is dat ‘TEAM’, een topprestatie heeft geleverd of daar anderen mee heeft geholpen.

lees verder »
TSC Connect

Samen winnen en samen verliezen

Topsporters, die elke dag trainen om het beste in zichzelf naar boven te halen, zien het leven snel in termen van winnen en verliezen. In de top van het bedrijfsleven gaat dat niet veel anders, vertelde voormalig ABN AMRO topman Wietze Reehoorn tijdens de Topsport Community Connect in Amsterdam. “Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt, is verliezen. Maar let op: in dat verliezen zit altijd mooie winstpotentie.”

lees verder »
TSC Oog in Oog

Het belang van een ingespeeld team

Ze lijkt een trage starter, althans, voor wie niet beter weet. Eenmaal op gang stoomt ze iedereen voorbij. Met een straatlengte voorsprong snelt Marlou van Rhijn na 200 meter over de finish: de paralympische titel is opnieuw voor haar. In het fragment uit 2016 rent ze alleen, maar die prestatie was het resultaat van de inspanning van velen. Ze zegt het meteen tijdens haar gesprek met CoolBlue-oprichter Pieter Zwart, tijdens de eerste Oog in Oog van dit seizoen.

lees verder »
TSC Video

Sfeerimpressie van de Topsport Community Connect

Sfeerimpressie van de Topsport Community Connect in het Parool Theater. Samen met Robin van Galen en Yasemin Smit (coach en speelster gouden waterpoloteam van de Olympische Spelen in 2008) én Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland (beide goud op het WK teamsprint in 2018 en 2019) kijkt Peter Murphy naar hoe succesvolle teams worden samengesteld.

lees verder »
EVENT

Alleen ga je snel, samen kom je verder

Als je op slechts een paar meter afstand een balletpaar in volle concentratie een stuk ziet dansen, dan hoor je ook het snuiven, de schurende lichaamsdelen, het neerkomen na elke sprong. Soms denk je zelfs het spannen van de spieren te kunnen horen, zo expressief is het huwelijk tussen kracht, souplesse en elegantie. Perfectie harmonie in teamverband: het was een indrukwekkende eerste les van een nieuw jaar Topsport Community.

lees verder »
TSC Video

Overzicht jaarthema

De Topsport Community heeft zo'n 2000 relaties en medewerkers van onze partners bereikt tijdens de events. Er waren ruim 1000 aanwezigen bij het Topsport Community Live event in het DeLaMar theater. Een mooie groep topsporters, coaches en wetenschappers deelden hun kennis met onze community!

lees verder »
TSC Video

Aftermovie TSC Live 'Pieken en falen'

Sfeerimpressie van de Topsport Community Live in het DeLaMar theater die op 11 februari plaatsvond. Ronald Koeman, Ruud van Nistelrooij, Bibian Mentel, Edith Bosch en Stefan Groothuis vertelden hun persoonlijke verhalen rondom het thema 'Pieken en falen'.

lees verder »
TSC Oog in Oog

Pieken en spiritualiteit

Er is weinig spiritueels aan een trap tegen de nieren of een beuk tegen het hoofd. Het beeld van de vechtende Lucia Rijker, die in haar profcarrière 54 partijen heeft gevochten en ze allemaal won, laat zich dan ook lastig verenigen met de rustgevende gestalte die voor ons staat. De ruimte is verlicht met kaarsen, meditatieve muziek klinkt uit de speakers. De dertig aanwezigen hebben hun schoenen moeten uitdoen en luisteren aandachtig naar de zacht sprekende Rijker, die kaarsrecht en ontspannen het verhaal doet van haar bijzondere reis van de boksring naar het boeddhisme.

lees verder »
TSC Connect

De kunst van het falen

Topsporten is hard werken en afzien, maar de winnaar wordt beloond met applaus en eeuwige roem. Wat toeschouwers echter niet zien, is dat vrijwel elke sporter in zijn carrière meer verliest dan wint. En elk verlies voelt als een stomp in de maag, een deuk in het zelfvertrouwen. Hoe ga je daarmee om? Hoe behoud je de motivatie als het steeds niet lukt, als je niet weet of je ooit dat kampioenschap zult behalen?

lees verder »
TSC Connect

De psyche van het pieken

Pieken in de sport: dat magische moment waarop het lichaam precies doet waarvoor het heeft getraind, zonder dat het hoofd in de weg zit. Maar voordat je die staat bereikt waarin lichaam en geest één zijn, moet je zowel fysiek als mentaal in topvorm zijn. En dat laatste valt te trainen, zo bleek tijdens de Connect bij ABN Amro in Amsterdam.

lees verder »
TSC Oog in Oog

Aftermovie Bibian Mentel Award

Kortgeleden vond de Top met Top plaats en dit keer met een wel heel bijzondere gast: Bibian Mentel. Bibian ontving uit handen van Pieter van den Hoogenband de eerste editie van een award die door de Topsport Community in het leven is gebracht. Als grote verrassing maakte Pieter bekend dat de award de naam van Bibian zal dragen! Bekijk hier de beelden van de feestelijke dag.

lees verder »
TSC Connect

Aftermovie Connect 'Balans'

Hoe zorg je voor mentale en fysieke balans als je je aan het voorbeiden bent op een piekmoment en wat kan het bedrijfsleven en de topsport van elkaar leren als het gaat om stress? Onder andere deze vragen kwamen aan bod tijdens onze Connect over balans in de Jumbohal te Veghel. Een middag vol enthousiaste gasten en sprekers. Benieuwd naar de beelden? Kijk dan hier de aftermovie van het evenement.

lees verder »
TSC Connect

Tijdig de batterij opladen

Het luistert nauw, dat pieken. Trainen, harder trainen, tijdig gas terugnemen en dan hopen op een goed getimede periode van supercompensatie, de magische staat die zorgt voor wereldrecords en olympische titels. Maar wanneer je precies je rust moet pakken en wanneer je nog even door moet beulen, dat is voor elke sporter een ontdekkingstocht. En voor werknemers ook.

lees verder »
EVENT

Aftermovie Topsport Community diner 2018

Hoe kom je in een flow als sportteam of bedrijf en wat doe je als leidinggevende of coach als pieken niet lukt? Dit soort vragen stonden centraal tijdens ons traditionele diner dat dit keer plaatsvond in het Concertgebouw. Onder bezielende leiding van topdirigent Jules van Hessen werd de vertaalslag gemaakt van leidinggeven aan een orkest naar leidinggeven binnen een sportteam of organisatie.

lees verder »
EVENT

Aftermovie Topsport Community Live

Op vrijdag 9 februari stond vond het interactieve theaterprogramma 'Succes is een keuze?!' plaats in het DeLaMar Theater. Dit was tevens de afsluiting van het jaarthema 'Lef'. Pieter van den Hoogenband, Mart Smeets, Gerard Kemkers, Paul van Ass, Yvonne van Gennip en Marianne Timmer vertelden over lef, focus en het maken van keuzes. Arie Boomsma praatte de middag bevlogen aan elkaar.

lees verder »
EVENT

Jan Peter Balkenende over leiderschap in tijden van tegenslag

Prestaties die zijn gebaseerd op toeval hebben weinig waarde. Daarom wil elke sporter duurzaam presteren: zijn hoogste niveau halen en dat handhaven en verbeteren. Hetzelfde geldt binnen het bedrijfsleven. Maar elke carrière kent tegenslag: van blessures en zure nederlagen tot financiële crises of faillissementen. Hoe overwin je zulke tegenslagen? In de Hermitage te Amsterdam vertelde Jan Peter Balkenende over zijn leven in de altijd onvoorspelbare politiek. Hoe slaagde hij erin zijn doelstellingen te bereiken?   

lees verder »
EVENT

'Coachen is (g)een kunst?!'

Ben je al bij je geboorte een topcoach of kun je de vaardigheden van de topcoach ook aanleren? Die vraag stond op 10 november centraal bij de Topsport Community CONNECT. In het auditorium van EY praatten topcoaches Gerard Kemkers en Paul van Ass onder leiding van Arie Boomsma openhartig over dit onderwerp. Het publiek discussieerde driftig mee. “Na 30 seconden weet ik al of iemand een goede coach is.”

lees verder »
EVENT

Theatervoorstelling: 'Succes is een keuze?!'

Kom op 9 februari 2018 naar het DeLaMar Theater en laat je inspireren door olympisch kampioenen.

lees verder »
EVENT

TSC Kleedkamersessie met Oscar Kneppers: 'Succesvol het roer om gooien'

Afgelopen vrijdag kwam een select gezelschap samen voor de TSC Kleedkamersessie op de KNVB Campus in Zeist. High potentials uit het bedrijfsleven, jonge ondernemers en voormalig topsporters zoals bijvoorbeeld shorttrackster Margriet de Schutter en voetbal international Daphne Koster waren uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over het lef dat nodig is om het roer om te gooien. Bij topsporters aan het einde van de topsportcarrière wanneer een nieuw leven aanbreekt, bij professionals op een moment waarop wordt besloten dingen radicaal anders aan te pakken. Gastspreker Oscar Kneppers, founder van startup accelerator Rockstart, nam de genodigden mee in zijn verhaal over hoe je het roer succesvol om kunt gooien.

lees verder »
EVENT

Vierde TSC CONNECT met Ben Tiggelaar: Leren gaat boven presteren

Waarom is het zo moeilijk om te veranderen? Waarom kunnen we wel dromen, maar is het doen zo lastig? Of is dat gewoon een kwestie van durven? Het nieuwe seizoen van de Topsport Community staat in het teken van LEF. Voor de eerste TSC Connect van deze jaargang waren we te gast bij PON in Leusden, waar het ging over dromen, durven en doen. Specialist op dit terrein is Ben Tiggelaar, motivational speaker par excellence, die kwam uitleggen wat het nut kan zijn van een geel briefje in de koelkast.

lees verder »
NIEUWS

Dit was het vitaliteitsjaar van de Topsport Community

Voor de Topsport Community stond 2016 in het teken van het jaarthemaVitaliteit. Met events voor partners en relaties werd stil gestaan bij de invloed van voeding, beweging, slaap en de mind op prestaties. In het DeLaMar in Amsterdam werd het jaar, met meer dan 500 geïnteresseerden, afgesloten met een succesvol theatercollege 'succes zit tussen je oren'. 

lees verder »
EVENT

TSC Kleedkamersessies ‘vitaliteit’ afgesloten in Heerenveen

Hoe zorg je ervoor dat vitaliteit geen project blijft, maar dat het wordt verweven in het DNA van de organisatie? Die vraag stond centraal tijdens de bijeenkomst op vrijdag 20 januari jl. in Heerenveen, waarmee een serie van zes kleedkamersessies van de Topsport Community in 2016 werd afgesloten. 

lees verder »
NIEUWS

Overlijden Ton Hegeman

Afgelopen zaterdag, 10 december, is ons zeer gewaardeerd bestuurslid Ton Hegeman geheel onverwacht en veel te jong overleden. 

lees verder »

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.