TOPSPORT COMMUNITY

EVENTS

De Topsport Community verbindt topsport, bedrijfsleven en wetenschap met elkaar. Online, maar ook tijdens onze events.

Gedurende 2022 staat tijdens onze events het thema Contact centraal. We bekijken steeds per editie in welke vorm we events laten plaats vinden.

01 FEB 22
NEXT GEN LEADERS
»
07 MRT 22
START
»
22 APR 22
CHALLENGE
»
03 MEI 22
VITALITY & SLAAP (#1)
»
10 MEI 22
NEXT GEN LEADERS
»
16 MEI 22
CONNECT
»
23 SEP 22
CONNECT
»
28 OKT 22
CHALLENGE
»
31 OKT 22
NEXT GEN LEADERS EXTRA
»
28 NOV 22
FINISH
»
30 JAN 23
NEXT GEN LEADERS EXTRA
»

23 september OM 14:30 UUR

CONNECT

Hoofdspreker van deze Connect is Merel van Vroonhoven. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit het roer om te gooien en haar hart te volgen. Een topvrouw die de bestuurskamer verruilde voor het klaslokaal. Hoe heeft zij deze stap kunnen maken? Hoe groot is het verschil van contact in de bestuurskamer en voor het klaslokaal?

22 april OM 14:30 UUR

DAG AFLEIDING, HALLO CONTACT!

"We leven in een kenniseconomie, maar ons brein wordt constant aangevallen door allerlei afleidingen. De winnaars van het komende decennium zijn de mensen die hun aandacht goed managen." - Mark Tigchelaar, Focus AAN/UIT

07 maart OM 16:00 UUR

MET CONTACT MEER WAARDE

Tijdens Start verdiepten we ons samen met acteur, dichter/schrijver én regisseur Ramsey Nasr in het nieuwe jaarthema van de Topsport Community: Contact. In de tweede helft ging het plenaire programma over in 3 verschillende korte vlammende workshops van elk 30 minuten.

09 december OM 14:30 UUR

DE KRACHT VAN CREATIVITEIT

De hoofdspreker van deze middag is kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde. Tijdens deze middag laat hij je kennismaken met de onvoorstel- en onvoorspelbare kracht van design en creativiteit. Ook laat hij je zien hoe de kracht om niet alleen anders te durven denken maar óók te handelen een sleutelrol speelt in het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.

14 oktober OM 15:30 UUR

DE KRACHT VAN HET TEAM

Humberto Tan gaat met Liemarvin Bonevacia (4 x 400 meter mannen), Ramsey Angela (4 x 400 meter mannen), Minke Booij (Olympisch kampioen hockey) en Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV) op zoek naar het geheim van een succesvol team. Zelf zal ik mijn ervaringen en lessen delen die ik als Chef de Mission van TeamNL tijdens de laatste Olympische Spelen in Tokio heb opgedaan.

13 september OM 20:00 UUR

VEERKRACHT: SOFT POWER OF SUPER SKILL?

Als de voortekenen niet bedriegen mogen we weer naar het theater!
En daarom gaan we er op maandag 13 september weer vol voor.
Een avond in DeLaMar Theater met krachtige verhalen uit de
topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap.

06 september OM 09:00 UUR

KRACHT VAN HET INDIVIDU

Sta je open voor beweging? Zowel fysiek als mentaal? Onze partners waren erg enthousiast over onze eerste editie van de Topsport Community Walk & Talk.

Tijdens een Walk & Talk ga je 1-op-1 in gesprek met een voormalig topsporter of een topcoach Jij en je gesprekspartner bepalen tijdens de wandeling zelf wat jullie uit dit gesprek halen. Maken jullie gebruik van onze gespreksstarters - waarin ons jaarthema kracht een centrale rol speelt - of laat je die juist links liggen?

22 april OM 14:30 UUR

VEERKRACHT

De hoofdspreker van deze middag is corporate antropoloog Jitske Kramer. Zij staat stil bij de snelle veranderingen en grote uitdagingen waarmee we zijn geconfronteerd sinds de uitbraak van de corona-pandemie. En wat deze situatie vraagt van leiderschap en samenwerken.

Jitske stelt hierbij de essentiële vraag: leef jij een crisis of een transformatie?

12 maart OM 09:00 UUR

KRACHT VAN HET INDIVIDU

Sta je open voor beweging? Zowel fysiek als mentaal? Onze partners waren erg enthousiast over onze eerste editie van de Topsport Community Walk & Talk.

Tijdens een Walk & Talk ga je 1-op-1 in gesprek met een voormalig topsporter of een topcoach Jij en je gesprekspartner bepalen tijdens de wandeling zelf wat jullie uit dit gesprek halen. Maken jullie gebruik van onze gespreksstarters - waarin ons jaarthema kracht een centrale rol speelt - of laat je die juist links liggen?

11 februari OM 15:30 UUR

MET KRACHT HET NIEUWE JAAR IN?

Het nieuwe jaar trapten we af met de lancering van ons nieuwe jaarthema: Kracht! Humberto Tan ging om tafel met Esther Vergeer, Rico Schuijers, Roos Zwetsloot, Joris Bijdendijk en Pieter van den Hoogenband en verkende de (on)mogelijkheden van dit thema.

Wat betekent kracht eigenlijk? En hoe maakt kracht het verschil in de topsport, het bedrijfsleven en in de wetenschap? En wanneer werkt kracht juist averechts? Hoe vinden deze tafelgasten hun meest krachtige ik?

10 december OM 09:30 UUR

DE ANDERE KANT VAN DE MEDAILLE

De hoofdspreker van deze ochtend was Olympisch kampioen schaatsen en ondernemer Mark Tuitert. Ook deelden Jacco Verhaeren, Paul van Ass, Kira Toussaint en Pieter van den Hoogenband hun kennis en ervaring rondom het thema ‘De andere kant van de medaille’. De moderator van dit event was Liesbeth Staats.

05 november OM 14:30 UUR

INDIVIDU VERSUS TEAMPRESTATIE

Laura Smulders, Ruud Veltenaar, Anje-Marijcke van Boxtel en Bart Bennema schoven deze middag aan tafel bij Humberto Tan waar zij met elkaar in gesprek gaan over de tegenstelling ‘het individu versus de teamprestatie’.

Openhartige en intieme gesprekken die ook via een livestream beschikbaar werden uitgezonden. Zowel de gasten in de zaal, als de gasten die online meekeken hadden de mogelijkheid om de sprekers vragen te stellen. Ook waren via een videoverbinding Esmee Visser en Femke Bol aanwezig.

17 september OM 09:30 UUR

INNOVATIE VERSUS WINST

Hoofdspreker deze ochtend was Boris Veldhuijzen van Zanten. Boris is een succesvolle ‘serial entrepreneur’ in de tech- en innovatiewereld. Zo is hij de founder van The Next Web en was hij onderdeel van de StartUp Europe Leaders Club, toentertijd opgericht door Neelie Kroes, samen met onder andere de oprichters van techgiganten Skype en Spotify.

Ook deelden Jeroen Otter, Hugo Haak, Shanne Braspennincx, Hans van Breukelen, Rocky Hehakaija en Marianne Timmer hun ervaring en kennis rondom het thema ‘Legacy’.

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.