TOPSPORT COMMUNITY

EVENTS

Bij de Topsport Community verbinden wij onze topsportmentaliteit met het bedrijfsleven & de wetenschap. Dat doen we niet alleen online, maar ook tijdens onze bijzondere events. 2024 staat bij ons volledig in het teken van ons jaarthema: Support

29 FEB 24
VITALITY SESSION #1
»
13 MRT 24
OLYMPIC FOCUS START
»
26 APR 24
OLYMPIC FOCUS FINISH
»
06 MEI 24
VITALITY SESSION #2
»
13 JUN 24
WALK & TALK
»
01 JUL 24
VITALITY SESSION #3
»
09 AUG 24
OLYMPICS
»
12 SEP 24
PREMIER PADEL
»
27 SEP 24
ABF 2024
»
18 NOV 24
THEATER
»
02 DEC 24
AWARDS
»

26 april OM 08:30 UUR

OLYMPIC FOCUS

Deze terugkomdag is de afsluiting van het Olympic Focus programma van de Topsport Community. Dit programma is dit voorjaar gestart met een kick-off »

09 juni OM 13:00 UUR

CHALLENGE

De Topsport Community Challenge is een exclusief event voor onze partners waarbij we - na een prikkelende lezing - vooral ook gaan doen. We passen de kennis uit de lezing direct toe in de praktijk: dus ben jij klaar voor een uitdaging?

25 mei OM 17:30 UUR

HET VERHAAL VAN JOHAN CRUIJFF

14 het theaterspektakel laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Inclusief een unieke voorbeschouwing. Deze is exclusief toegankelijk voor de partners en relaties van de Topsport Community. Met dit event wil de Topsport Community HR medewerkers van onze partners met elkaar verbinden. Deze doelgroep is immers dagelijks bezig met het vinden en binden van talent.

27 maart OM 18:45 UUR

DINER

Het belangrijkste ingrediënt van dit diner is ons jaarthema Talent. Gastheer Peter Heerschop neemt je deze avond, met onze gasten, mee in wat het begrip talent nu precies betekent en vooral: hoe herken je talent?

28 november OM 16:00 UUR

DE TOEKOMST VAN CONTACT

Guus Hiddink & Sarina Wiegman delen hun ervaringen als (voormalig) bondscoach. Hoe slagen ze er telkens opnieuw in om in korte tijd écht contact te maken met een nieuwe spelersgroep? Wat is hun geheim om culturele barrières te overbruggen en een hecht teamgevoel tot stand te brengen? Om vervolgens verschillende spelersgroepen boven zichzelf uit te laten stijgen.

10 oktober OM 14:30 UUR

HET EFFECT VAN CONTACT

Tijdens een inspirerende powertalk van hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker gaat het over de zin en onzin van leiderschap. Ook ervaar je wat er gebeurt als je erin slaagt écht contact te maken met je omgeving.

23 september OM 14:30 UUR

CONTACT. ADAPT. MOVE ON.

Hoofdspreker van deze Connect is topvrouw van het jaar Merel van Vroonhoven. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit zij het roer om te gooien en haar hart te volgen. Een topvrouw die de bestuurskamer verruilt voor het klaslokaal. Waarom heeft zij deze stap gezet? Wat heeft het haar gebracht? En hoe reageerde haar omgeving daarop?

De stap van voormalig topbestuurder Merel van Vroonhoven is het inspirerende en openhartige verhaal over een zoektocht naar een betekenisvol leven, over veerkracht en het durven kiezen voor idealen.

16 mei OM 00:00 UUR

DE ILLUSIE VAN CONTACT

Victor Mids combineert de kennis van zijn opleiding als arts (niet praktiserend) met zijn kunsten als illusionist. Met deze bijzondere combinatie brengt hij wetenschap en illusie op een unieke manier samen. En liet hij ons zelf ervaren hoe eenvoudig onze eigen hersenen en zintuigen op het verkeerde been zijn te zetten, én wat jij daar als individu of organisatie van kunt leren. Wat er dan gebeurt, noemt Victor neuromagic.

22 april OM 14:30 UUR

DAG AFLEIDING, HALLO CONTACT!

"We leven in een kenniseconomie, maar ons brein wordt constant aangevallen door allerlei afleidingen. De winnaars van het komende decennium zijn de mensen die hun aandacht goed managen." - Mark Tigchelaar, Focus AAN/UIT

07 maart OM 16:00 UUR

MET CONTACT MEER WAARDE

Tijdens Start verdiepten we ons samen met acteur, dichter/schrijver én regisseur Ramsey Nasr in het nieuwe jaarthema van de Topsport Community: Contact. In de tweede helft ging het plenaire programma over in 3 verschillende korte vlammende workshops van elk 30 minuten.

09 december OM 14:30 UUR

DE KRACHT VAN CREATIVITEIT

De hoofdspreker van deze middag is kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde. Tijdens deze middag laat hij je kennismaken met de onvoorstel- en onvoorspelbare kracht van design en creativiteit. Ook laat hij je zien hoe de kracht om niet alleen anders te durven denken maar óók te handelen een sleutelrol speelt in het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.

14 oktober OM 15:30 UUR

DE KRACHT VAN HET TEAM

Humberto Tan gaat met Liemarvin Bonevacia (4 x 400 meter mannen), Ramsey Angela (4 x 400 meter mannen), Minke Booij (Olympisch kampioen hockey) en Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV) op zoek naar het geheim van een succesvol team. Zelf zal ik mijn ervaringen en lessen delen die ik als Chef de Mission van TeamNL tijdens de laatste Olympische Spelen in Tokio heb opgedaan.

13 september OM 20:00 UUR

VEERKRACHT: SOFT POWER OF SUPER SKILL?

Als de voortekenen niet bedriegen mogen we weer naar het theater!
En daarom gaan we er op maandag 13 september weer vol voor.
Een avond in DeLaMar Theater met krachtige verhalen uit de
topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap.

06 september OM 09:00 UUR

KRACHT VAN HET INDIVIDU

Sta je open voor beweging? Zowel fysiek als mentaal? Onze partners waren erg enthousiast over onze eerste editie van de Topsport Community Walk & Talk.

Tijdens een Walk & Talk ga je 1-op-1 in gesprek met een voormalig topsporter of een topcoach Jij en je gesprekspartner bepalen tijdens de wandeling zelf wat jullie uit dit gesprek halen. Maken jullie gebruik van onze gespreksstarters - waarin ons jaarthema kracht een centrale rol speelt - of laat je die juist links liggen?

22 april OM 14:30 UUR

VEERKRACHT

De hoofdspreker van deze middag is corporate antropoloog Jitske Kramer. Zij staat stil bij de snelle veranderingen en grote uitdagingen waarmee we zijn geconfronteerd sinds de uitbraak van de corona-pandemie. En wat deze situatie vraagt van leiderschap en samenwerken.

Jitske stelt hierbij de essentiële vraag: leef jij een crisis of een transformatie?

12 maart OM 09:00 UUR

KRACHT VAN HET INDIVIDU

Sta je open voor beweging? Zowel fysiek als mentaal? Onze partners waren erg enthousiast over onze eerste editie van de Topsport Community Walk & Talk.

Tijdens een Walk & Talk ga je 1-op-1 in gesprek met een voormalig topsporter of een topcoach Jij en je gesprekspartner bepalen tijdens de wandeling zelf wat jullie uit dit gesprek halen. Maken jullie gebruik van onze gespreksstarters - waarin ons jaarthema kracht een centrale rol speelt - of laat je die juist links liggen?

11 februari OM 15:30 UUR

MET KRACHT HET NIEUWE JAAR IN?

Het nieuwe jaar trapten we af met de lancering van ons nieuwe jaarthema: Kracht! Humberto Tan ging om tafel met Esther Vergeer, Rico Schuijers, Roos Zwetsloot, Joris Bijdendijk en Pieter van den Hoogenband en verkende de (on)mogelijkheden van dit thema.

Wat betekent kracht eigenlijk? En hoe maakt kracht het verschil in de topsport, het bedrijfsleven en in de wetenschap? En wanneer werkt kracht juist averechts? Hoe vinden deze tafelgasten hun meest krachtige ik?

10 december OM 09:30 UUR

DE ANDERE KANT VAN DE MEDAILLE

De hoofdspreker van deze ochtend was Olympisch kampioen schaatsen en ondernemer Mark Tuitert. Ook deelden Jacco Verhaeren, Paul van Ass, Kira Toussaint en Pieter van den Hoogenband hun kennis en ervaring rondom het thema ‘De andere kant van de medaille’. De moderator van dit event was Liesbeth Staats.

05 november OM 14:30 UUR

INDIVIDU VERSUS TEAMPRESTATIE

Laura Smulders, Ruud Veltenaar, Anje-Marijcke van Boxtel en Bart Bennema schoven deze middag aan tafel bij Humberto Tan waar zij met elkaar in gesprek gaan over de tegenstelling ‘het individu versus de teamprestatie’.

Openhartige en intieme gesprekken die ook via een livestream beschikbaar werden uitgezonden. Zowel de gasten in de zaal, als de gasten die online meekeken hadden de mogelijkheid om de sprekers vragen te stellen. Ook waren via een videoverbinding Esmee Visser en Femke Bol aanwezig.

17 september OM 09:30 UUR

INNOVATIE VERSUS WINST

Hoofdspreker deze ochtend was Boris Veldhuijzen van Zanten. Boris is een succesvolle ‘serial entrepreneur’ in de tech- en innovatiewereld. Zo is hij de founder van The Next Web en was hij onderdeel van de StartUp Europe Leaders Club, toentertijd opgericht door Neelie Kroes, samen met onder andere de oprichters van techgiganten Skype en Spotify.

Ook deelden Jeroen Otter, Hugo Haak, Shanne Braspennincx, Hans van Breukelen, Rocky Hehakaija en Marianne Timmer hun ervaring en kennis rondom het thema ‘Legacy’.

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.