Accept. Adapt. Move On.

De nieuwe podcast van Topsport Community!

Exact op het moment dat de Olympische Spelen - een jaar later dan gepland - in Tokio werden geopend, trapten wij af met de spiksplinternieuwe podcastserie ‘Accept. Adapt. Move on.’ Deze maand een nieuwe aflevering met de koning van de BMX: Niek Kimmann.Alle afleveringen kun je beluisteren via Spotify of via jouw favoriete podcast app 👏🏼.

De kreet 'Accept. Adapt. Move on.' komt uit het hart van TeamNL. Deze kreet kreeg Pieter van den Hoogenband in het afgelopen jaar steeds vaker te horen tijdens de verschillende bijeenkomsten waarin hij als Chef de mission de Olympiërs op de hoogte hield over de voortgang van de spelen: van de last minute annulering tot een nieuwe datum een jaar later.

Waar hij stiekem jaloers op was, was het ogenschijnlijke gemak waarmee onze topsporters de knop konden omzetten. Helemaal als hij dat vergeleek met zichzelf en met vele andere niet-topsporters in zijn omgeving.

Waar halen de topsporters die veerkracht vandaan? De vaardigheid een veranderende situatie te accepteren, daarmee te leren omgaan om weer volle kracht vooruit te kunnen is namelijk iets dat in veel situaties van pas kan komen.

Samen met Mari Carmen Oudendijk heeft de Topsport Community besloten om op zoek te gaan. Is er een geheim om veerkracht te ontwikkelen zodat ook jíj jezelf het mantra 'Accept. Adapt. Move on.' eigen kunt maken? En als het antwoord hierop ja is hoe ontwikkel je deze veerkracht dan?

Om antwoord te krijgen op deze vragen gaat Mari Carmen de komende periode in gesprek met verschillende topsporters.

Aflevering #4

Mari Carmen in gesprek de koning van de BMX Niek Kimmann (@niekkimmann 👑)

Aflevering #3

In de derde aflevering gaat ze in gesprek met hockeyinternational Eva de Goede (@degoedeeva 🏑)


Aflevering #2

In de tweede aflevering gaat ze in gesprek met Estavana Polman, een van de beste handbalsters uit de Nederlandse geschiedenis. (@estavana 🤾‍♀️)


Aflevering #1:

Ze bijt het spits af met 5-voudig wereldkampioen en de beste Nederlandse zeilster Lobke Berkhout (@lobkeberkhout⛵️)


Alle afleveringen kun je beluisteren via Spotify of via jouw favoriete podcast app 👏🏼.

Share?

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.