Topsport Community komt met eigen boek over Grenzen Verleggen

Grenzen Verleggen - Geheimen van Kampioenen

Rick Lahaye (Kennisstroom) en Thomas Waanders (De Prestatiecoach) hebben de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de prestaties van 20 gouden Olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen. Zij kwamen met de (ex-)topsporters in contact via het netwerk van de Topsport Community. Centraal in hun onderzoek staat de interactie tussen fysiologie en psychologie bij naderende uitputting. Oftewel: hoe kun je grenzen verleggen? In het najaar van 2015 verschijnt er – in samenwerking met de Topsport Community – een boek over hun bevindingen.

Rick en Thomas spraken uitgebreid met de volgende (ex-)topsporters uit verschillende disciplines: Marianne Vos, Ireen Wüst, Edith Bosch, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Nico Rienks, Ronald Florijn, Ernesto Hoost, Sem Schilt, Ada Kok, Marit van Eupen, Kirsten van der Kolk, Rob Barel, Jochem Uytdehaage, Edith van Dijk, Lornah Kiplagat, Ellen van Dijk, Jan Janssen, Bart Brentjens, Ellen van Langen en Pieter van den Hoogenband.

Pieter van den Hoogenband: “De Topsport Community ondersteunt dit prachtige project graag! Wij zijn ervan overtuigd dat iedere topsporter en coach – maar eigenlijk ieder mens die op wat voor gebied dan ook grenzen wil verleggen – zijn of haar voordeel kan doen met de kennis uit dit onderzoek.”

“Met het boek willen we topsporters, coaches, wetenschappers en sportliefhebbers inspireren om te reflecteren op hun eigen overtuigingen, gewoontes en ideeën. We belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Van tempostrategieën en training, tot de invloed van omgevingsfactoren, overtuigingen, persoonlijkheid, gezondheid, cultuur en opvoeding. Uiteindelijk is het aan de lezer om er datgene uit te halen wat voor hem of haar waardevol is”, aldus de onderzoekers/auteurs.

Foto: Ronald Florijn en Nico Rienks. (Foto Soenar Chamid Sportfotografie)

Deel dit artikel in je netwerk: