Bibian Mentel ontvangt eerste Topsport Community Award

Topsport Community Lef Award

De Topsport Community reikt dit jaar voor het eerst de Topsport Community Award uit. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die binnen het kader van het jaarthema van Topsport Community een bijzondere maatschappelijke prestatie heeft geleverd. In 2017 was dat thema ‘Lef’.

De prestaties van Bibian Mentel waren dermate overtuigend en imponerend dat de jury unaniem van menig was dat de award haar toe komt.  

Pieter van den Hoogenband, voorzitter van de Topsport Community: “We zijn erg blij en trots met de bekendmaking van Bibian Mentel als winnares van de eerste Topsport Community Award. Dat Bibian na haar zware jaar in 2017 besloot om toch weer mee te doen aan de spelen in Zuid-Korea getuigt van enorm veel lef. Zijzelf zegt dat de voorbereiding voor de spelen misschien wel haar moeilijkste tijd is geweest van de afgelopen achttien jaar. Ook daarom steekt ze wat ons betreft met kop en schouders boven iedereen uit! Het is prachtig dat de eerste Topsport Community Award op 29 juni aan Bibian zal worden uitgereikt.”

Bibian Mentel over de bekendmaking: “Lef komt uit het Jiddisch en betekent letterlijk hart. Ik geloof heel sterk in het volgen van je passie. Wanneer je niet luistert naar wat er van je verwacht wordt maar je het lef hebt om je hart te volgen dan zal je merken dat je vol in het leven komt te staan en je een enorme interne kracht zal voelen die je helpt het beste uit je zelf te halen. Daarom ben ik ontzettend trots om deze award in ontvangst te mogen nemen. 

De uitreiking van de Topsport Community Award vindt plaats op vrijdag 29 juni in Amsterdam tijdens het Topsport Community ‘Top met Top’ evenement. Kunstenares Monique Spapens heeft deze award gemaakt. 

Deel dit artikel in je netwerk: