Concentratie en focus in de boksring

Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk aan Zee

De Topsport Community heeft donderdagmiddag 4 april een zeer geslaagde bijeenkomst georganiseerd over concentratie en focus. Onder leiding van Prof. dr. Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog en hoogleraar neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, ging een select gezelschap toppers uit het bedrijfsleven en de topsport met elkaar in gesprek in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. 

De sessie was bedoeld om te leren wat ‘focus’ met de hersenen doet. Naast het uitwisselen van bijzondere (persoonlijke) ervaringen, vertelde Margriet Sikshoorn (onder mee bekend van haar boek ‘Het maakbare brein’) over de relatie tussen hersenen en gedrag, waaronder wilskracht, stressbestendigheid, concentratie en ambitie.

De bijeenkomst vond plaats in een bijzondere setting, namelijk de boksring waar later op de avond het Lions Boksgala 2013 werd gehouden. Een groot deel van de aanwezigen van ‘Focus’ bezocht op uitnodiging van de Topsport Community ook nog het boksgala. De volledige opbrengst van het Lions Boksgala 2013 gaat naar Xenia Hospice voor jong-volwassenen met een levensbedreigende ziekte. 

Deel dit artikel in je netwerk: