Kennisdeling bij de eerste Topsport Community bijeenkomst 'Talent!'

Buunderkamp, Wolfheze

Ondanks de regen was het aangenaam vertoeven in De Buunderkamp bij Wolfheze. Op dinsdag 16 oktober jl. werd hier de workshop Talent! gehouden waar 24 mensen vanuit de sport, bedrijfsleven, overheid en wetenschap elkaar ontmoetten. Na de warming up van Pieter en Suzette Wyers waarin Pieter inging op de vragen over zijn eigen talent en hoe hij deze had ontwikkeld en behouden, nam Frits Philips het stokje over.

Frits vroeg alle aanwezigen zichzelf te introduceren door te vertellen wat een ieder op dit moment het meest bezighoudt. Hij gaf zelf de aftrap met een kwetsbaar en zeer persoonlijk verhaal. Deze openheid zette direct de toon van de dag.

Na de introductie splitsten de aanwezigen zich in drie groepen en waren de thema’s van de dag, namelijk talentherkenning, -ontwikkeling en -behoud, vanuit diverse invalshoeken het onderwerp van gesprek. Uit één van de groepen kwam als inzicht onder meer ‘het belang van genereuze leiders’. Een andere groep had het inzicht ‘loslaten en vertrouwen op de solide basis van het opgebouwde talent’. De derde groep vond dat ‘tegenslagen belangrijk zijn voor talentontwikkeling maar niet noodzakelijk publiek gemaakt hoeven te worden.’ Onder het motto: ‘een diep dal hoeft niet op het podium’.

De kennis en informatie werd plenair gedeeld en de aanwezigen gaven duidelijk aan dat dit naar meer smaakte. Men was vooral enthousiast over de opzet, waarbij het zorgeloos delen van kennis en ervaringen centraal stond. De Topsport Community pakt deze uitdaging met beide handen aan. U hoort nog van ons!

Share?

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.