CONNECT

CONTACT. ADAPT. MOVE ON.

"Na 20 jaar in bestuursfuncties te hebben gewerkt, in de private en publieke sector, wil ik een meer concrete bijdrage leveren. Dichterbij mensen die dat het meest nodig hebben. Voor mij betekent dat een keuze voor het leraarschap in het speciaal onderwijs."

- Merel van Vroonhoven, Topvrouw van het jaar (2012) en leraar groep 6 (heden)

23 september 2022
14:30 - 18:00 uur (INLOOP VANAF 14:00)
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Hoofdspreker van deze Connect is topvrouw van het jaar Merel van Vroonhoven. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit zij het roer om te gooien en haar hart te volgen. Een topvrouw die de bestuurskamer verruilt voor het klaslokaal. Waarom heeft zij deze stap gezet? Wat heeft het haar gebracht? En hoe reageerde haar omgeving daarop?

De stap van voormalig topbestuurder Merel van Vroonhoven is het inspirerende en openhartige verhaal over een zoektocht naar een betekenisvol leven, over veerkracht en het durven kiezen voor idealen.

Aansluitend verzorgt professor Paul van Lange een interactieve power talk over de onvoorstelbare kracht van contact. Een topsporter isoleert zich vaak. Maar heeft vroeg of laat écht contact nodig. En hoe zit dat bij normale mensen zoals jij en ik die zich niet aan streng trainingsregime blootstellen maar óók hard werken om het verschil te maken?

“Menselijk contact is bijna net zo essentieel als water of voedsel. Vooral in tijden van onzekerheid, angst en stress is de interactie met mensen onontbeerlijk. Andere mensen vormen een buffer tegen de werkelijkheid, we voelen ons veilig in een groep. Als die wegvalt voelen we ons bedreigd, zo zijn we evolutionair geprogrammeerd. Ik heb het vaak over vitamine S, van sociaal contact.”

- Paul van Lange, Professor at Vrije Universiteit Amsterdam

In de tweede helft staan de verhalen en ervaringen van topsporters centraal. Moderator Mari Carmen Oudendijk en side-kick Pieter van den Hoogenband gaan in gesprek met onder meer voormalig hockeyinternational Kim Lammers en breakdancer Menno van Gorp.

Wereldkampioene Kim Lammers speelde exact 200 officiële interlands en scoorde 124 doelpunten voor de Nederlandse vrouwenhockeyploeg. Vandaag de dag presenteert ze BNR Sport en is ze co-host bij de NOS. Het is haar missie om mensen in beweging te krijgen.

Menno van Gorp kan met recht een van de beste breakdancers ter wereld worden genoemd. Hij was de eerste die erin slaagde om de Red Bull BC One World Final drie keer te winnen. In 2024 hoopt hij de eerste te zijn die Olympisch goud pakt. Want dan is zijn discipline voor het eerst te zien op de Olympische Spelen. Gelukkig hoef jij niet zo lang te wachten, want Menno verzorgt tijdens deze Topsport Community Connect een wervelende demonstratie.

Ook deelt Anouk Hoogendijk haar ervaringen en lessen die ze heeft opgedaan tijdens haar carrière als profvoetbalster (103 caps 🦁).