TOPSPORT COMMUNTY CONNECT

CONTACT. ADAPT. MOVE ON.

23 september 2022
14:30 - 18:00 uur (INLOOP VANAF 14:00)
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Hoofdspreker van deze Connect is topvrouw van het jaar Merel van Vroonhoven. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit zij het roer om te gooien en haar hart te volgen. Een topvrouw die de bestuurskamer verruilt voor het klaslokaal. Waarom heeft zij deze stap gezet? Wat heeft het haar gebracht? En hoe reageerde haar omgeving daarop?

De stap van voormalig topbestuurder Merel van Vroonhoven is het inspirerende en openhartige verhaal over een zoektocht naar een betekenisvol leven, over veerkracht en het durven kiezen voor idealen.

Aansluitend verzorgt professor aan de Universiteit van Amsterdam Paul van Lange een interactieve power talk over de onvoorstelbare kracht van contact. Een topsporter isoleert zich vaak. Maar heeft vroeg of laat écht contact nodig. En hoe zit dat bij normale mensen zoals jij en ik die zich niet aan streng trainingsregime blootstellen maar óók hard werken om het verschil te maken?

“Menselijk contact is bijna net zo essentieel als water of voedsel. Vooral in tijden van onzekerheid, angst en stress is de interactie met mensen onontbeerlijk. Andere mensen vormen een buffer tegen de werkelijkheid, we voelen ons veilig in een groep. Als die wegvalt voelen we ons bedreigd, zo zijn we evolutionair geprogrammeerd. Ik heb het vaak over vitamine S, van sociaal contact.”

- Paul van Lange, Professor at Vrije Universiteit Amsterdam

Moderator Mari Carmen Oudendijk en side-kick Pieter van den Hoogenband gaan in gesprek met verschillende topsporters over het gemak (en ongemak) van contact. Een van hen laat je op een wervelende manier kennismaken met een nieuwe discipline die in 2024 voor het eerst op de Olympische Spelen te zien zal zijn....

Locatie: Stadion Galgenwaard in Utrecht
»
zet in je agenda