Contact

Ook in 2022 wil de Topsport Community jou raken en inspireren. En het eerste waarmee wij dat doen is met een leestip: De Fundamenten van Ramsey Nasr.

‘Dit boek laat je alles in twijfel trekken en richten op datgene wat er echt toe doet in het leven. Het dwingt je na te denken over contact met jezelf, de ander en je omgeving.’- Margriet Sitskoorn, Professor in de Klinische Neuropsychologie.

Met deze leestip trappen wij dan ook het nieuwe jaarthema 2022 af: Contact. In onderstaande video stelt Margriet dat echt contact voor de mens net zo belangrijk is als eten en drinken. 


Het belang van Contact!

“Écht contact is voor de ontwikkeling van de mens net zo belangrijk als voedsel. Door echt contact ontwikkelen de hersenen in positieve zin. Hierdoor zit je beter in je vel. En kun je ook voor anderen meer betekenen. Echt contact is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de ander, je organisatie en de maatschappij.”
- Margriet Sitskoorn, Neuropsycholoog


Sneak preview programma 2022

Tijdens de verschillende events verdiepen we het jaarthema. We doen dat door verhalen en ervaringen uit de de werelden van de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap bij elkaar te brengen. De omvang en vorm waarmee we dat doen verschilt per event. 

Het definitieve programma van onderstaande events en de namen van de sprekers maken we binnenkort bekend via deze eventpagina.


7 MRT - Startline
De kick-off van het jaarthema Contact. Wat betekent contact en waarom is het zo belangrijk? Wat als het onverwachts wegvalt? En welke rol kunnen sport en cultuur hierin spelen? Aansluitend volgen workshops waarin het draait om het maken van contact.

22 APR - Challenge
Deze Challenge is een exclusief, kleinschalig event. Want je gaat vooral doen! Tijdens een (sportieve) uitdaging ervaar je wat er gebeurt als je contact maakt met jezelf. De warming-up is een gesprek tussen een wetenschapper, ondernemer en topsporter.

16 MEI - Connect
Een Keynote Spreker uit de wereld van de topsport, het bedrijfsleven of de wetenschap over wat er gebeurt als je contact maakt met jezelf. In de tweede helft is er alle ruimte om stelling te nemen.

23 SEP - Connect
Een Keynote Spreker uit de wereld van de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap over wat er gebeurt als je contact maakt met de ander. In de tweede helft is er alle ruimte om stelling te nemen.

10 OKT - Challenge
Deze Challenge is een exclusief, kleinschalig event. Want je gaat vooral doen! Tijdens een (sportieve) uitdaging ervaar je wat er gebeurt als je contact maakt met de ander. De warming-up is een gesprek tussen een wetenschapper, ondernemer en topsporter.

28 NOV - Finishline
We verkennen de toekomst van contact. Hoe ziet clubliefde er in 2032 uit? En hoe zit dat met medewerkers en klanten in 2050? Na het plenaire deel ga je in workshops aan de slag met de vraag hoe jij jouw business daarop voor kunt bereiden.