De Topsport Community lanceert eigen video podcast

Boven het Maaiveld

De Topsport Community lanceert een eigen video podcast genaamd Boven het Maaiveld. In de eerste uitzending is Jeroen Otter, de bondscoach van de Nederlandse shorttrackers, te gast. De podcast is aanstaande zaterdag 6 april om 14.30 uur te zien op het YouTube kanaal van de Topsport Community. 

Boven het Maaiveld is een maandelijkse videopodcast met gasten uit de topsport, wetenschap en het bedrijfsleven. In Boven het Maaiveld willen presentatoren Thomas Rijsman en Govert Viergever erachter komen wat de drijfveren zijn van de gast om zijn of haar kop boven het maaiveld te steken. De videopodcast wordt live gestreamd via YouTube en achteraf is de audio beschikbaar op Spotify, Soundcloud en iTunes. 

Aflevering #1 met Jeroen Otter

Jeroen Otter is de bondscoach van de Nederlandse shorttrack ploeg. Daarnaast ontving hij op 18 maart de Topsport Community Award uit handen van Pieter van den Hoogenband. Als coach heeft Jeroen als pionier in een kleine sport in Nederland de weg geplaveid met als historisch resultaat vier medailles op de Olympische Spelen van 2018, waarvan de eerste Olympische gouden shorttrack medaille ooit voor Nederland. Vanuit de technologische vernieuwingen die door hem in het shorttracken zijn doorgevoerd, is Jeroen niet alleen een inspiratie voor de sport, maar ook voor de wetenschap en het bedrijfsleven. 

Presentator Thomas Rijsman

Thomas Rijsman is ruim tien jaar actief in de wereld van de sportjournalistiek, onder andere als schrijver, presentator, tv-maker en regisseur van sportdocumentaires. Momenteel legt hij de laatste hand aan een documentaire  over het vrouwenelftal van Ajax en werkt hij aan een boek over Marokkaanse voetballers in de Eredivisie. 

Sidekick Govert Viergever

De beste ter wereld worden zonder talent? Dan zit er maar één ding op. Alles aan jezelf verbeteren wat er maar te verbeteren is. Dit is het credo van Olympisch roeier Govert Viergever. Waar de gemiddelde roeier vaak langer is dan 1.95 meter is Govert slechts 1.84 meter en dit is in zijn sport een beperking. Hij doet er dan ook alles aan om zich waar mogelijk te verbeteren met als bijvangst dat hij veel kennis en ervaring heeft opgedaan over voeding, inspanningsfysiologie en mindset. Dit heeft hem onder andere naar de Olympische finale gebracht in Rio de Janeiro.

Share?

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.