Elke dag supporter van Olympische Sporters

Interview met partner Pon

Volkswagen-importeur Pon, tevens partner van de Topsport Community (TSC), is sinds 1987 verbonden aan NOC*NSF en daarmee is het een van de oudste partners van de sportkoepel. Sinds het allereerste begin voorziet Volkswagen in de mobiliteitsbehoefte van sporters door haar wagenpark beschikbaar te stellen. Momenteel rijden er zo’n 115 topsporters en vijftien bondscoaches rond in een NOC*NSF-Volkswagen. De Volkswagen up! is de standaardauto voor de olympische en paralympische sporters, maar in overleg is een ander type auto – Golf of Polo – ook mogelijk.

Topsporters reizen de hele wereld over om zich te meten met sporters uit andere landen. Ook in Nederland reizen ze veel. De trainingsaccommodatie ligt immers niet altijd om de hoek. Een betrouwbaar, comfortabel en veilig vervoermiddel is dan ook geen overbodige luxe. Op deze manier kan de sporter zich volledig focussen op het leveren van topprestaties. Het door Volkswagen ter beschikking gestelde wagenpark is door zijn efficiëntie en gunstige brandstofverbruik een onmisbare schakel voor olympische sporters. En die maken daar dankbaar gebruik van, want de auto’s met de sticker ‘Olympische Sporters rijden Volkswagen’ zijn de afgelopen decennia echt bij het Nederlandse straatbeeld gaan horen. Tot en met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro onderstreept Volkswagen de samenwerking met NOC*NSF door het voeren van de slogan ‘Elke dag supporter van Olympische Sporters’.

Naast de auto’s voor individuele sporters en coaches stelde Volkswagen ook twee busjes beschikbaar voor het vervoer van groepjes sporters en teams van het Paralympic TeamNL naar met name wedstrijdlocaties en trainingsstages.

Blauwe kaart

Pon en Volkswagen sponsoren overigens niet alleen NOC*NSF. Het bedrijf heeft ook een verbintenis met de KNVB op diverse fronten. Zo is de ‘Blauwe Kaart’ een samenwerking van de KNVB en Volkswagen gericht op het stimuleren van sportiviteit op de Nederlandse amateurvoetbalvelden. Waar rode- en gele kaarten staan voor strafmaatregelen, staat de Blauwe Kaart voor een compliment. Door het geven van een (fysieke) Blauwe Kaart aan de tegenstander geeft een team niet alleen een compliment voor een sportief gespeelde wedstrijd, maar maakt de tegenstander ook kans op mooie prijzen. Alle coaches van D-, E- en F-jeugdteams van de amateurvoetbalverenigingen kunnen zich aanmelden voor de Blauwe Kaart.

Share?

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.