FINISH

DE TOEKOMST VAN CONTACT

"You can’t have three defenders moving up and one going back. The decisions a team makes are important. As a whole."

- Guus Hiddink

28 november 2022
16:00 - 20:00 uur (INLOOP VANAF 15:30)
KNVB Campus, Zeist

Tijdens de Finish van dit jaar staan we stil bij de betekenis van contact in de toekomst.

Guus Hiddink & Sarina Wiegman delen hun ervaringen als (voormalig) bondscoach. Hoe slagen ze er telkens opnieuw in om in korte tijd écht contact te maken met een nieuwe spelersgroep? Wat is hun geheim om culturele barrières te overbruggen en een hecht teamgevoel tot stand te brengen? Om vervolgens verschillende spelersgroepen - denk aan Guus' succes met Zuid Korea tijdens het WK 2002 of de prachtige Europese titels van Sarina met de Oranje leeuwinnen in 2017 én met de Engelse vrouwen in 2022 - boven zichzelf te laten uitstijgen.

Aan het einde van de eerste helft maakt Pieter van den Hoogenband bekend wie de Topsport Community Award 2022 wint. Deze eervolle prijs draait om het jaarthema Contact.

In de tweede helft gaat het plenaire programma over in 3 verschillende workshops van elk 30 minuten.

Workshop 1: Toekomstverkenning

Onder leiding van Toekomstdenker Peter Joosten en Professor of Sport & Performance Psychology Nico van Yperen leer je op een creatieve manier aan de slag te gaan met de onzekerheden van de toekomst. Samen staan we stil bij verschillende toekomstscenario's.

Workshop 2: Contactsport

Powercoach Wouter de Jong - bekend van van Mindgym en de sportschool voor je geest - neemt je mee in hoe je anderen in hun kracht zet. Door slimme technieken leer je hoe je anderen motiveert, hun talenten vergroot en laat groeien. En daar... groei jij ook weer van. Vanuit het jaarthema Contact leer je onder andere:

  • sneller tot de kern te komen in een gesprek,
  • de ander laten groeien zonder te pushen,
  • vanuit kracht te kijken naar iemands belemmering,
  • magische feedback om je collega te motiveren én hoe één zin jouw en andermans leven kan veranderen.

Workshop 3: Live-muziek van Son Mieux

Deze Nederlandse popband - o.l.v. Camiel Meiresonne - won in 2022 een Edison voor het album 'The Mustard Seed' en is deze zomer veel op de radio te horen met hun singel Multicolor.

Tijdens de verschillende onderdelen zullen ook topsporters aansluiten en hun ervaringen delen. Dit event wordt geleid door Mari-Carmen Oudendijk en Humberto Tan.

We besluiten dit event met een Winterse Walking Diner ?