Interview me Monique Noomen-Greve, COO van partner EIFFEL

Vitaliteit past bij EIFFEL

“Met topsport kun je mensen echt beráken. Ik word elke keer weer enthousiast en geïnspireerd door verhalen van Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren en andere topsporters en coaches die vertellen hoe zij hun plannen hebben gemaakt om hun doelen te bereiken. Hoe ze focussen, hoe ze specialisten om zich heen verzamelen, hoe ze omgaan met tegenslag, arbeid en rust afwisselen en ga zo maar door. Ik ben blij dat EIFFEL topsport zo omarmd heeft, we zien elke dag daar de resultaten van.”

Monique Noomen-Greve, managing director van EIFFEL, kan gepassioneerd vertellen over wat topsport doet met ‘haar’ bedrijf en haar persoonlijk. Dat EIFFEL-oprichter Ferdi van Dommelen vijf jaar geleden ook de grondlegger was van de Topsport Community (TSC), is dan ook geen toeval. “Zijn gedachte dat topsport, bedrijfsleven en wetenschap meer van elkaar zouden moeten kunnen leren, was het begin. Het idee om een platform te creëren voor kennisdeling, talentontwikkeling en innovatie was vervolgens een gouden zet”, concludeert Monique Noomen aan de vooravond van het eerste lustrum van de TSC.

Kennis doorgeven

“Wat ik zie is dat de TSC mensen bij elkaar brengt die niet alleen kennis komen halen, maar ook bereid zijn te geven. Dat past ook bij het community-denken. Je kunt niet alleen je eigen visie toetsen bij anderen, maar ook met jouw gedachtegoed bijdragen aan de ontwikkeling van anderen hun verder helpen. Op die manier lever je een bijdrage aan iets groters. Ik vind het fascinerend om te zien hoe wij bij EIFFEL met elkaar én met onze klanten kennis uit de topsport vertalen naar ons eigen werk”, aldus de Noomen-Greve, die vanaf het begin bij de TSC betrokken is. 

Ton Hegeman, die samen met Noomen-Greve het dagelijks bestuur van EIFFEL vormt, maakt ook deel uit van het bestuur van de TSC en Ferdi van Dommelen van de Raad van Toezicht. Monique Noomen-Greve bezoekt zelf regelmatig TSC-bijeenkomsten, zoals in 2015 het TSC-Diner – ‘erg indrukwekkend’ – en de sessie ‘Slaap & Herstel’ op ‘De Toekomst’, het trainingscomplex van de Ajax-jeugdopleiding. “Ik vond het als Ajax-fan en geboren Amsterdamse natuurlijk sowieso leuk om daar eens rond te kijken, maar ook de bijdragen van onder meer Toine Schoutens en Pons-Jan Vermeer zijn me bijgebleven. Ik heb daarna een boek over nachtrust gelezen en ook in de nieuwsbrief die we naar onze relaties mailen, hebben we het thema rust meegenomen. Kortom: de TSC reikt iets aan en ik heb dat proberen door te geven binnen onze organisatie en naar onze klanten. Ik hoop dat ook veel anderen die bij de TSC zijn aangesloten op die manier iets doen met de kennis die ze hebben verkregen. Dan blijft de impact niet beperkt tot alleen de bezoekers van de bijeenkomsten.”

Vitaliteit

Monique Noomen-Greve staat ook vierkant achter de keuze voor ‘vitaliteit’ als centraal TSC-thema voor 2016. “Wij geven daar bij EIFFEL ook al jaren invulling aan. We hebben een eigen fitnessruimte en een eigen kok die gezond voor ons kookt. Wij stimuleren fysieke en mentale vitaliteit. Nu de TSC dat thema ook omarmt in 2016, kunnen wij natuurlijk ook aanhaken bij evenementen die de TSC organiseert op dit gebied en waar ze weer toppers uit verschillende sectoren bij betrekken. Daar zit ook de versnelling van de community in”, zegt Noomen, die naast aan hardlopen ook aan tennis doet en zich één keer per week met alle business managers van EIFFEL aan een ‘underground bootcamp’ laat onderwerpen. “Dat doen we ’s morgens in alle vroegte in een loods. Autobanden gooien, zandzakken tillen, dat soort werk. Het is niet alleen heerlijk om je zo uit te leven, maar ook goed voor de teamspirit. De meeste sales managers zijn de hele week op pad. We zien elkaar weinig, maar tussen het zweten door praat je ongemerkt toch even bij.”

En dan is er ook nog het Fit!-programma dat EIFFEL aanvankelijk voor haar eigen managementteam had opgezet, maar dat tegenwoordig ook door klanten wordt afgenomen. “Het bieden van zakelijke oplossingen op het gebied van Legal, Finance, Process blijft onze core business, maar het spreekt veel klanten wel aan dat wij zo met voeding en bewegen bezig zijn. Het komt steeds vaker voor dat we het Fit!-programma of bepaalde onderdelen – als men er om vraagt – aanbieden in combinatie met onze eigen dienstverlening. Men ziet blijkbaar wat (top)sport met onze organisatie doet. Uit een recent onderzoek kwam naar voren dat maar liefst 98% van onze medewerkers minimaal een keer per week sport. Het is geen must als je bij ons komt solliciteren, maar de meeste mensen die bij ons willen komen werken, zijn sowieso al sportief. Die passen ook goed bij de energieke organisatie die we zijn.”

Pieter-sessies

Zien, horen en beleven wat sport met je doet. EIFFEL heeft het bijna tot kunst verheven. De Pieter-sessies – klanten worden uitgenodigd om te komen ontbijten met Pieter van den Hoogenband en zich te laten inspireren door zijn ervaringen uit de topsport – zijn al jaren een groot succes. Hetzelfde geldt voor soortgelijke bijeenkomsten met  de tegenwoordig als bondscoach van Australië werkzame oud-trainer Jacco Verhaeren en Max Caldas, de bondscoach van de Nederlandse hockeyheren.

Monique Noomen: “En we hebben ook al jaren een partnership met Ranomi Kromowidjojo en de Oranje-hockeysters Eva de Goede en Kitty van Male. Hen zetten we vooral in bij Career Events waar jonge, talentvolle professionals op afkomen die aan het begin van hun carrière staan. De boodschap die Ranomi, Eva en Kitty vooral overbrengen is: focus niet op wat je niet kunt, maar gebruik je talenten. Doe vooral datgene waar je wél goed in bent en probeer dat verder te perfectioneren. Zet daar op in en zorg dat je in samenwerking met andere talenten een ijzersterk team vormt!"

Share?

Volg ons via

of meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bij het aanmelden van de nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van uw persoonsgegevens.
Check daarom regelmatig deze privacyverklaring voor een mogelijke update.