TSC Kleedkamersessie met Oscar Kneppers: 'Succesvol het roer om gooien'

KNVB Campus, Zeist

Afgelopen vrijdag kwam een select gezelschap samen voor de TSC Kleedkamersessie op de KNVB Campus in Zeist. High potentials uit het bedrijfsleven, jonge ondernemers en voormalig topsporters zoals bijvoorbeeld shorttrackster Margriet de Schutter en voetbal international Daphne Koster waren uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over het lef dat nodig is om het roer om te gooien. Bij topsporters aan het einde van de topsportcarrière wanneer een nieuw leven aanbreekt, bij professionals op een moment waarop wordt besloten dingen radicaal anders aan te pakken. Gastspreker Oscar Kneppers, founder van startup accelerator Rockstart, nam de genodigden mee in zijn verhaal over hoe je het roer succesvol om kunt gooien.

Na het welkomstwoord van meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband, vertelde technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, met passie over de KNVB Campus, zijn doelstellingen en lessen die hij in het afgelopen jaar heeft geleerd. Deze openhartige setting zette zich voort gedurende de hele Kleedkamersessie in de Oranje Kleedkamer, waar iedereen vertelde wat er op dit moment op zakelijk, sportief en persoonlijk vlak speelt en waar hij of zij zich op dit moment mee bezighoudt.

Gastspreker Oscar Kneppers speelde hier perfect op in, door aan te geven hoe je aan de hand van de mantra's van Rockstart, succesvol het roer om kunt gooien. Eén van deze punten was een veel terugkomend onderwerp van gesprek; het durven om je kwetsbaar op te stellen. Als je een verandering aan wilt gaan, vertel dan aan mensen om je heen wat je wilt gaan doen en leer van de reacties en vragen die gesteld worden. Geef niet op bij tegenslagen, pas je strategie aan indien nodig en praat er niet alleen over, maar doe! 

Deel dit artikel in je netwerk: