NIEUWE KENNISPARTNER

SPORT SCIENCE & INNOVATION GRONINGEN

Per 1 januari 2022 verwelkomen wij onze nieuwe kennispartner Sport Science & Innovation Groningen. SSIG brengt sportwetenschappelijk onderzoek, innovatie en onderwijs samen. Daarmee is zij de komende jaren een extra versterking van de wetenschappelijke flank van de Topsport Community.

Pieter van den Hoogenband is enorm blij met de wetenschappelijke versterking van de Topsport Community uit Groningen. "Met de komst van SSIG zijn we in staat om vanuit de wetenschap nog meer te versnellen en nog meer de brug te slaan met de topsport en het bedrijfsleven. Dit vinden wij belangrijk. Want in de absolute top maken details, kennis en het lef om je open te stellen steeds vaker het verschil. Natuurlijk in de topsport, maar ook in het bedrijfsleven en de wetenschap zelf."

Ook SSIG is heel blij met de Topsport Community als samenwerkingspartner. "Een betere match is nauwelijks denkbaar. We delen, faciliteren en stimuleren beiden kennisdeling tussen sport, overheid, bedrijfsleven en wetenschap met als doel te bouwen aan een samenleving waar door iedereen beter, slimmer en meer wordt bewogen en waar door innovatie structureel vooruitgang wordt geboekt.", aldus Hoogleraar Sport en prestatiepsychologie Nico W. Van Yperen.

SSIG is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Hanzehogeschool Groningen (HG), de Gemeente en Provincie Groningen en bedrijven zoals Lode Holding BV. Klik hier » om SSIG alvast te leren kennen.

Deel dit artikel in je netwerk: