Topsport Community

OLYMPICS

Hét hoogtepunt van deze sportzomer is natuurlijk de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens dit evenement zien we duizenden sporters - vaak voor het oog van de hele wereld - het beste uit zichzelf halen. De echte toppers slagen erin te presteren onder druk. Vaak met persoonlijke, Olympische en/of wereldrecords als resultaat. Anderen falen spectaculair en kunnen in het beste geval in 2028 op herhaling.

09 augustus 2024
17:00 - 22:00 uur
Team Eiffel, Arnhem

Hét hoogtepunt van de komende sportzomer is natuurlijk de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens dit evenement zien we duizenden sporters - vaak voor het oog van de hele wereld - het beste uit zichzelf halen. De echte toppers slagen erin te presteren onder druk. Vaak met persoonlijke, Olympische en/of wereldrecords als resultaat. Anderen falen spectaculair en kunnen in het beste geval in 2028 op herhaling.

Voor de Topsport Community is dit een goed moment om eens stil te staan bij de vraag hóe die toppers dat precies doen, dat presteren onder druk. En wat jij en ik - in ons werk of in onze vrije tijd - daarvan kunnen leren.

Het antwoord halen we uit de praktijk. We kijken naar een Olympische finale. En ondertussen zullen voormalige Olympische topsporters (Minke Booij, Kitty Gerretsen-van Male) en hoogleraar sportpsychologie (Nico van Yperen) hun ervaringen met ons delen. Zodat we na afloop een scherp antwoord hebben op de volgende vragen:

  • Hoe doen topsporters dat, pieken op het juiste moment?
  • Is er een verschil tussen individuele sporters en team?
  • Wat betekent druk voor een topsporter? En hoe gaat hij daarmee om?
  • Wat hebben teams nodig om te presteren onder druk?
  • Wat is Choking Under Pressure? En hoe kun je dat voorkomen?
  • Hoe meet ik mijzelf (onderdelen van) een topsportmentaliteit aan?

Het eten wordt geserveerd vanuit feestelijke foodtrucks op een gezellig plein zoals je die kent van kleine Franse dorpjes.

zet in je agenda