Vierde Kleedkamersessie: Alleen ga je harder, samen kom je verder

Larensche Mixed Hockey Club

De Topsport Community, stichting van Pieter van den Hoogenband, faciliteert en stimuleert kennisdeling tussen topsport en bedrijfsleven. Voor deze reden was voormalig tophockeyster Kim Lammers te gast bij de vierde Kleedkamersessie van de Topsport Community in het Olympisch jaar 2016. Of eigenlijk waren we bij háár te gast, want Kim speelde jarenlang voor Hockeyclub Laren, die het clubhuis voor deze gelegenheid open had gesteld voor de Topsport Community.

Kim, die regelmatig presentaties geeft aan het bedrijfsleven, een boeiend inkijkje in de weg die zij met het Nederlands dameshockeyteam had afgelegd op weg naar de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2012. Ze vertelde onder meer over de groepsprocessen, de obstakels die ze tegenkwamen, de afspraken die de speelsters met elkaar maakten over bijvoorbeeld alcoholgebruik en de voorbeeldfunctie die toenmalig bondscoach Max Caldas vervulde. 

Na deze inspirerende aftrap deelden de vertegenwoordigers van de partners van de Topsport Community hun eigen ervaringen met elkaar over teamdoelstellingen en rolmodellen op de werkvloer. Met het verhaal van Kim als rode draad werd met elkaar gediscussieerd over hoe je mensen in beweging kunt krijgen in de breedste zin van het woord. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”, was de boodschap van Kim, die als geen ander weet hoe je andere mensen nodig hebt om als individu en team beter te worden en samen (bedrijfs)doelstellingen te bereiken.

Na de 'Kleedkamersessie’ werden de gasten van de Topsport Community nog een uurtje onderworpen aan een hockeyclinic op het zonovergoten complex van LMHC. Kim Lammers en Joyce Sombroek (keepster van Oranje) leerden ons in no-time de basisbeginselen van de hockeysport. Het zomerse buffet smaakte daarna des te beter.


Kleedkamersessies 

Bij de Kleedkamesessies draait het om het verkrijgen van nieuwe inzichten door kennisdeling tussen de partners. De Topsport Community organiseert dit jaar zes Kleedkamersessies, elke sessie op een bijzondere lokatie, met een spannende activiteit en een inhoudelijk programma.

Meer weten over de Topsport Community en hoe je als bedrijf kunt aansluiten? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel in je netwerk: