VITALITY & FYSIEK

HOE BLIJF JE FYSIEK IN TOPVORM?

"Realiseer je dat het bij het opstarten van training erg belangrijk is dat je het programma behapbaar maakt. Het is niet nodig om direct uren te gaan trainen, drie keer 25 minuten per week is ook goed!"

― Auke Klarenbeek, Performance coach

14 juni 2022
GEZOND VAN LIJF EN LEDEN MET AUKE

Wil jij meer energie? Zodat je meer uit jezelf kunt halen tijdens belangrijke presentaties op je werk? Of juist privé tijdens momenten met familie, vrienden of in je sport? Maak dan voor één maand van lichamelijke beweging jouw topprioriteit, en ervaar zelf wat er met je prestaties gebeurt.

Waarom? En hoe je dat precies doet? Check onderstaande hartverwarmende tips. Brengen ze je in beweging? 🤔

HARTVERWARMENDE TIPS:

📖 "Ook de amateur die in het weekend in een sukkeldrafje twee rondjes door het park holt, blijkt het leven aantoonbaar te verlengen. Voor de gezondheidswinst maakt het niet veel uit of je meerdere keren per week uren rent, of eens per week een klein uurtje". Je leest het hele verhaal in de Volkskrant maar je kunt natuurlijk ook direct in het onderliggende wetenschappelijke artikel duiken.

👟Wil je nog deze week dat uurtje halen? En weet je niet waar te beginnen? Klik dan hierrrrrr voor het schema (PDF) dat Auke in de video toelicht. Print dit schema uit en hang het op je koelkast.

📚De hardloopwereld staat bol van de wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel heeft de antwoorden op deze en andere vragen voor je gebundeld in haar boek.

🎙Geen zin om te lezen? Of zoek je een leuke podcast terwijl je aan het sporten bent? Check dan deze aflevering van 'slimmer presteren' waarin Mariska van Sprundel te gast is.

🥵Zin om je hartslag omhoog te gooien? En is je basisconditie OK? Check dan deze EPIC workout-challenge van 50 dagen. Let op: luister - net als topsporters - naar je lichaam en neem extra rustdagen als je voelt dat je die nodig hebt. Is dit niet wat je zoekt? Klik dan toch even door voor de comments.

📱Op de redactie van de Topsport Community vinden we Grippy de leukste app die we tot nu toe hebben gespot om op een speelse manier meer beweging in je (kantoor)dag (of gewoon thuis!) te brengen. Helemaal in combinatie met een los aan te schaffen hangboard.