VITALITY & MENTAAL

HOE HOUD JE FOCUS IN HECTISCHE TIJDEN?

"Als je goed in je vel zit, presteer je beter. Besteed dus voldoende aandacht aan je welzijn en (mentale) rust."

― Nico van Yperen, hoogleraar Sportpsychologie

31 mei 2022
MENTAAL STERK MET NICO VAN YPEREN

Mentale training draagt niet alleen bij aan betere prestaties op het sportveld. Ook in het gewone leven op kantoor of in privé-situaties kan mentale weerbaarheid het verschil maken. Bijvoorbeeld tijdens belangrijke presentaties, gesprekken of sollicitaties.

Wil jij leren pieken op de juiste momenten? En beter kunnen omgaan met tegenslag? Maak dan voor één maand van mentale weerbaarheid 🧠 jouw topprioriteit, en ervaar zelf welk effect dat op je leven heeft.

Waarom? En hoe je dat precies doet? Bekijk onderstaande slimme tips van onze redactie.

SLIMME TIPS

📚Niet alleen in de sport. Ook op het werk, op school, in het theater, wetenschap, politiek en zakenwereld wordt vaak prestatiedruk ervaren. Dus ook daar spelen factoren als focus, vertrouwen, veerkracht, passie, plezier, perfectionisme, doelen, motivatie en teamgeest een belangrijke rol. Wil je met deze factoren aan de slag? Check dit boek van de eerste hoogleraar Sportpsychologie van Nederland Nico van Yperen en houd zijn blog in de gaten.

📗Een ander interessant sportpsychologie-boek is Je Kop tegen je Lijf van Jens van Lier.

🍿Wil je graag beter weten hoe het zit met je brein? Check dan seizoen 1 en 2 van The Mind, Explained op Netflix. In korte aflevering van 25 minuten worden verschillende thema's - voorzien van kekke illustraties - uitgelicht.

📱Is meditatie jouw ding? Of sta je er voor open om het eens te proberen? Dan zijn Headspace en de Friendly Eyes experience onze favoriete apps.