VITALITY & SLAAP

HOE WORD JE SLAPEND SUCCESVOL?

"Fit is het nieuwe rijk. Dus maak van slaap jouw topprioriteit"

― Martin Hersman, vitaliteitscoach

03 mei 2022
BETER SLAPEN MET MARTIN HERSMAN

Wil jij alerter en scherper reageren? Bijvoorbeeld tijdens belangrijke presentaties op je werk? Of juist privé tijdens momenten met familie, vrienden of in je sport? Maak dan voor één maand van slaap 😴 jouw topprioriteit, en ervaar zelf wat er met je prestaties gebeurt.

Waarom? En hoe je dat precies doet? Bekijk onderstaande slaapverwekkende tips. Welke spreekt jou het meeste aan? 🤔

SLAAPVERWEKKENDE TIPS:

📖 Lezen voor het slapen gaan is sowieso een goed idee. En al helemaal de boeken van slaapguru Matthew Walker. Bijvoorbeeld Waarom we slapen. In dit boek beantwoordt Matthew niet alleen deze vraag. Hij maakt je ook bewust van de schade die je jezelf toebrengt door te weinig of niet te slapen. Gegrepen door het werk van Matthew? Check dan ook het boek Slaap met nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen.

🎙Geen zin om te lezen? Beluister dan deze podcast waarin Matthew Walker te gast is. Een andere tip is de aflevering ‘Westers slapen is slapen onder druk’ van Onbehaarde Apen, de wetenschapspodcast van NRC.

⏰ Als jij je smartphone een maand uit je slaapkamer bant, moet je natuurlijk wel een wekker hebben. Zo simpel is het. Een dergelijke model doet wat hij moet doen. Niets meer, maar ook niets minder.

👨🏼‍🎓Diep slapen kun je leren aldus Dr. Merijn van de Laar - slaapwetenschapper aan Maastricht University. En daar hoef je niet voor terug de schoolbanken in. Check dit online college - natuurlijk niet vlak voor het slapen gaan! - bij de Universiteit van Nederland.

🛌 Echte toppers slapen op een goed matras. Tijdens zijn carrière als topsporter maakte Martin kennis met deze matrastopper. Eens, de site ziet er niet uit maar sindsdien slaapt Martin nergens anders meer op. Echt een gevalletje van 'hij heeft hem zelf ook'.