VITALITY & VOEDING

HOE EET JE JEZELF IN TOPVORM?

"Begin klein! Zeker als het gaat om het aanleren van een gezond voedingspatroon. Te veel en te snel is de oorzaak van veel falen."

― Asker Jeukendrup, sportvoedingswetenschapper

17 mei 2022
ETEN MET ASKER JEUKENDRUP

Wil jij lekkerder in je vel zitten? En meer energie hebben op drukke dagen? Bijvoorbeeld tijdens belangrijke presentaties op je werk? Of juist privé tijdens momenten met familie, vrienden of in je sport? Maak dan voor één maand van voeding 😴 jouw topprioriteit, en ervaar zelf welk effect dat op je leven heeft.

Waarom? En hoe je dat precies doet? Bekijk onderstaande vette tips van de redactie. In welke bijt jij je vast?

VETTE TIPS VOOR MEER ENERGIE:

📖 Zie je door de bomen het bos niet meer wat betreft de adviezen over voeding? Check dan het blog van Asker: My sport science. Op heldere wijze onderbouwt (of weerlegt) hij - altijd op basis van wetenschappelijke studies - uiteenlopende voedingsadviezen.

🎙Geen zin om te lezen? Beluister dan deze podcast waarin Asker in gesprek gaat met Mark Tuitert over het belang van voeding en presteren. In deze aflevering deelt Asker ook zijn visie over voeding en krachtsport, HITT training en de rol van vetten, koolhydraten, eiwitten en cafeïne.

📱Tijdens het eerste seizoen van de Vitality Session werd deze tip ook al genoemd: de Jumbo Foodcoach app. Een populaire functie in deze app is de Gouden Wissel. Hiermee krijg je - als je daarom vraagt - een (iets) gezonder alternatief aangereikt. Een makkelijke manier om je voedingspatroon - hap voor hap - structureel te veranderen.

🍽 Heb je echt geen idee wat je op je bord moet gooien? Of ben je al erg met je voeding bezig en wil je graag de volgende stap maken? Dan kun je Asker een mailtje sturen en informeren naar de mogelijkheden en kosten voor een persoonlijk voedingsadvies op maat.

⛽️ Vooruit. We sluiten af met één tip voor de absolute (duur)sportfreaks. Het platform Fuel the Core is een initiatief van Asker. En ken je misschien van het stuurpen-spiekbriefje van Mathieu van der Poel.