Vijfde Kleedkamersessie zet partners aan tot denken

Bij partner Pon in Leusden

Ze heeft Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al meegekregen en heeft er inmiddels haar levenswerk van gemaakt om de maatschappij en vooral werkgevers op een andere manier naar kanker te laten kijken. Dinsdag 1 november was Isabelle Lebrocquy te gast bij de vijfde kleedkamersessie van de Topsport Community in 2016, dit keer bij partner Pon in Leusden. 

Isabelle Lebrocquy werd in 2011 zelf met darmkanker geconfronteerd, kort na de diagnose werd zij ontslagen. Eenmaal hersteld merkte ze hoe moeilijk het is om, na kanker, weer aan het werk te komen. Om hierin een verschil te maken richtte ze Opuce op, een sociale onderneming die zich focust op het vinden van betaald werk voor mensen die hersteld zijn na kanker. Lebrocquy: “Kanker komt steeds vaker voor. Maar door betere behandelmethoden is het minder vaak een dodelijke ziekte. Steeds meer mensen die kanker hebben of hebben gehad, willen blijven werken. Werkgevers worden dus steeds vaker geconfronteerd met werknemers die kanker hebben, maar weten lang niet altijd hoe ze daar mee om moeten gaan.” 

Na een korte presentatie ging Lebrocquy met vertegenwoordigers van de partners van de Topsport Community in gesprek over hoe er bij hen wordt omgegaan met dit onderwerp. Waar krijgen werkgevers en werknemers in de praktijk mee te maken wanner een medewerker kanker krijgt, waar hebben ze behoefte aan en voor welke oplossing kiezen ze? Een ding is zeker: het is belangrijk dat dit onderwerp meer wordt besproken. De ervaringen, tips en inzichten die werden uitgewisseld, zetten de partners aan tot denken en werden als zeer waardevol meegenomen om binnen de eigen organisatie te bespreken. 

Team Dimension Data 

Na de sessie met Isabelle Lebrocquy kregen de gasten nog een uniek kijkje in de keuken van de eerste Afrikaanse wielerploeg Team Dimension Data, waarvan de teambus momenteel op het terrein van Pon staat. Operationeel en logistiek manager Partrick Baranski gaf in de bus een korte presentatie over de World Tour wielerploeg. Pon is met verschillende dochterondernemingen co-sponsor van de ploeg.

Deel dit artikel in je netwerk: