Wijziging in samenstelling raad van toezicht Topsport Community

Raad van toezicht

Paul van Ass heeft per 1 november afscheid genomen als lid van de raad van toezicht van Topsport Community. De voormalig bondscoach van het Nederlands hockeyelftal dat in 2012 zilver won op de Olympische Spelen in Londen zal in het operationeel team van de Topsport Community een rol gaan spelen. Paul wordt opgevolgd door een andere voormalig bondscoach met Olympisch succes, namelijk Jacco Verhaeren. Jacco was als coach vanaf 1992 nauw betrokken bij de zwemcarriere van vele Nederlandse topzwemmers waaronder Pieter van den Hoogenband, de oprichter van de Topsport Community. Voorzitter van de raad van toezicht Wietze Reehoorn over wisseling in de raad:

“Als gevolg van de mooie switch van Paul van Ass van lid van de raad van toezicht naar het operationeel team in de prachtige rol van ‘Scout’, zijn we heel blij dat Jacco Verhaeren deze ‘topsport-plek’ in de raad van toezicht per 1 november gaat invullen. Jacco is net terug uit Australië waar hij zeven jaar hoofdcoach is geweest van de Australische zwembond, daarvoor begeleidde hij als coach onder meer Pieter naar Olympisch goud. Zijn brede, ook internationale ervaring als coach op topsportniveau alsmede zijn daarmee verworven inzichten op het gebied van leiderschap zullen zeker van waarde zijn voor onze TSC.”

De raad van toezicht bestaat nu uit Margo Vliegenthart, Margriet Sitskoorn, Jan Peter Balkenende, Wietze Reehoorn, Ferdi van Dommelen en Jacco Verhaeren.

Deel dit artikel in je netwerk: