Zesde Kleedkamersessie: Vitaliteit in de organisatie

Bij Golfclub The Dutch in Spijk

Op de plek waar Nederlands beste golfer Joost Luiten dit jaar de KLM Open wist te winnen, gingen vertegenwoordigers van de partners van de Topsport Community op donderdag 1 december met elkaar in gesprek over ‘vitaliteit en duurzaamheid in de organisatie’. 

De zesde kleedkamersessie van de Topsport Community werd gehouden in het prachtige clubgebouw van ‘The Dutch’, een exclusieve golfclub in Spijk waar EY – tevens partner van de Topsport Community – zich aan verbonden heeft. The Dutch is in 2016, 2017 én 2018 gastheer van de KLM Open, onderdeel van de European Tour voor de beste golfers van Europa.

De initiatiefnemers van The Dutch zijn de golfprofessionals van ‘Made in Scotland’. Eén van hen, Mauk de Booij, vertelde de deelnemers aan de kleedkamersessie over hun droom om de passie voor golf te delen en het netwerk van ‘members’ samen te brengen en uit te breiden. Zij spelen zelf regelmatig mee tijdens de voor members van The Dutch georganiseerde evenementen en geven tips om het golfspel te verbeteren. 

De aanpak van de golfprofessionals, waarbij zij bij het lesgeven in de baan zorgen dat er in een ongedwongen sfeer wordt gegolfd en dat iedereen een geweldige dag beleeft, is erg succesvol. Aldus Mauk de Booij, die de gasten van de Topsport Community – merendeel ongeoefende golfers – samen met collega-‘Made in Scotland’-professional Robert Stevens een lesje ‘afslaan voor beginners’ gaf. 

Tussen de theorie en de praktijk van het golfen op The Dutch door wisselden de partners van de Topsport Community kennis, ervaringen uit hoe het begrip vitaliteit al dan niet duurzaam binnen hun eigen bedrijven is ingebed. Oftewel: hoe zorg je ervoor dat vitaliteit geen project blijft, maar dat het wordt verweven in het DNA van de organisatie? Aan het slot van deze vakkundig en door duurzaamheidsadviseur en oud-topschaatser Jeroen Hairwassers geleide kleedkamersessie werd spontaan met elkaar afgesproken begin 2017 een vervolgbijeenkomst te organiseren om de uitkomsten verder uit te werken.

Deel dit artikel in je netwerk: