Jeroen Otter winnaar Topsport Community award 2019

Topsport Community award 2019

Gisteravond is tijdens het jaarlijks Topsport Community diner de winnaar bekend gemaakt van de Topsport Community award 2019. De eer ging ditmaal naar bondscoach shorttrack Jeroen Otter die aanwezig was om de prijs is ontvangst te nemen.

In het juryrapport was te lezen dat Otter unaniem als winnaar door het bestuur gekozen was omdat: “Deze coach als pionier in een kleine sport in Nederland de weg geplaveid heeft met als historisch resultaat vier medailles op de Olympische Spelen van 2018, waarvan de eerste Olympische gouden shorttrack medaille ooit voor Nederland. Vanuit de technologische vernieuwingen die door hem in het shorttracken zijn doorgevoerd, is Otter niet alleen een inspiratie voor de sport, maar ook voor de wetenschap en het bedrijfsleven. Hij staat bekend om zijn creativiteit en originaliteit bij het bedenken van trainingen en de voorbereiding van zijn sporters op grote toernooien.”

Jeroen Otter toonde zich zeer vereerd met zijn prijs: “Ik ben blij verrast dat ik deze prijs in ontvangst heb mogen nemen. Ik voel me vereerd met de waardering die ik heb ontvangen vanuit het bestuur en het netwerk van de Topsport Community. De doelstellingen van de Topsport Community passen erg goed bij mij omdat ook ik altijd op zoek ben naar inspiratie en kennis, zowel binnen als buiten de sportwereld.”

De Topsport Community is in 2011 opgericht door Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. De stichting faciliteert en stimuleert kennisdeling tussen topsport en bedrijfsleven met als doel door verschillende inzichten samen te bouwen aan een samenleving waar structureel teamsucces en vooruitgang geboekt wordt.

Deel dit artikel in je netwerk: