KIJK NU TERUG

REPLAY VITALITY & FOCUS

Wil jij fit, scherp en vitaal de zomer in?
Tijdens onze Vitality Sessions krijg je handige tips
van experts om jezelf in topconditie te houden.
Op je bord, in je bed, in je hoofd én in je lijf.

Bekijken?

Vul hieronder jouw gegevens in en het wachtwoord dat je hebt ontvangen. Deze vind je in de e-mail die je hebt ontvangen.

27 mei 2021
16:00 - 16:45 uur
Vitality & Focus

Wil jij je beter kunnen concentreren? Minder stress ervaren? En wil je meer genieten van uitdagingen? In deze sessie laat mental coach Jackie Reardon je zien en voelen hoe je mentale kracht kunt ontwikkelen.

Als mentale warming up twee reflectieve vragen: Hoeveel tijd steek je wekelijks in bewuste mentale training ten opzichte van fysieke training? En als er een verschil in tijd is, hoe komt dat?

Zelf aan de slag?

🛑 Block die afleiding.
Social media, online shopping, videos, games... veel websites en apps slurpen veel van jouw tijd en aandacht. En nee, dat ligt niet aan jou. Veel online diensten zijn namelijk zo ontworpen dat je lang blijft hangen en snel weer terugkeert. Wat gebeurt er als je deze afleiding eens een maandje blockt? Bijvoorbeeld met de website-blocker freedom »?

🧠 Train je focus.
Dat kan met verschillende apps. Moet je ze natuurlijk niet blokken met het hierboven genoemde freedom! 😅. Wil je beter in slaap komen? Check Calm ». Aan de slag met meditatie? Maak kennis met Headspace ». Je concentratie en mentale weerstand verhogen? Bekijk dan de online mentale training van Jackie zelf op friendlyeyes.com ».

📓Lees & doe
Een goed (en praktisch!) startpunt is Mindset in het dagelijks leven » van Jackie Reardon en Hans Dekkers. Het boek Geweldloze Communicatie » helpt je stevig in het leven te staan, te zeggen wat we wilt én te horen waar het de ander om gaat. Haal jij veel inspiratie uit sport(verhalen), check dan The mindful athlete ».


Zoek je verdieping?

🍿 Kijk
In deze korte video » laten Erik Scherder en Jackie Readon je zien wat er in je brein gebeurt als je af en toe mediteert. Naast je fysieke training dan toch ook maar die meditatie in je agenda zetten?🧐 Ook interessant zijn de Ted Talks van neurowetenschapper Sara Lazar (How Meditation Can Reshape Our Brains ») en Brené Brown (The power of Vulnerability »).

📚Lees
Negatieve gedachten, herinneringen en ervaringen staan vaak ons geluk in de weg. Hoe kunnen we ons daarvan bevrijden? Het antwoord in Geluk zonder voorwaarden » is verbluffend eenvoudig én meteen toepasbaar: je voelt je direct blij als een kind.

De vier inzichten » van Don Miguel Ruiz is wereldwijd een van de meest geliefde spirituele boeken. De kracht zit hem in de eenvoud: Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen, Doe altijd je best. Wie deze vier inzichten consequent en radicaal toepast in zijn of haardagelijks leven, zal zaken door een hele andere bril gaan bekijken...

Eckhart Tolle heeft in 'Een nieuwe aarde »' goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert.

🎧 Luister
Zin om te luisteren? Bijvoorbeeld als deze zomer je op je boot, voor je tent of in je hangmat ligt? Abonneer je dan eens op de Tim Ferriss Show ». Als het aan Jackie ligt niet voor niets een van de best beoordeelde zakelijke podcast ter wereld.

De eerstvolgende Vitality Session is op 3 juni 2021 en staat in het teken van fysiek. Maar let op: van deze sessie ga je zweten.

Richard Louman (krachttrainer Team NL) geeft je een exclusief kijkje in de keuken van TeamNL. Hij vertelt je hoe topsporters zijn omgegaan met de lockdown en hoe velen hier zelfs sterker zijn en fitter zijn uitgekomen. Maar bij alleen praten blijft het niet. Hij vertaalt zijn oefeningen uit de topsport naar het bedrijfsleven. Zodat ook jij topfit de zomer in kunt!

BEKIJK PROGRAMMA »