Mentaal sterker worden?

Pik eruit wat bij je past!

De aandacht voor mentale veerkracht groeit. En dat vinden wij een goede ontwikkeling. Want uit veel onderzoeken blijkt dat verminderde mentale veerkracht bij steeds meer groepen de belangrijkste oorzaak is van werkstress. En laat werkstress op dit moment nu dé beroepsziekte #1 zijn in ons land.

Het is dan ook niet voor niets dat mentale veerkracht als een rode draad door het programma van de Topsport Community loopt. Zie ook het overzicht hieronder. Doe er je voordeel mee, want ieder event bevat een of meerdere concrete tips zodat je vandaag al kunt starten met het vergroten van je mentale veerkracht.

Online college + 10 tips • Vitality Session • Jackie Reardon

Mental coach Jackie Reardon praat graag over mentale veerkracht. Maar nog liever zet ze je direct aan het werk. Zelf ervaren? Maak dan 45 minuten in je agenda vrij en kijk onze Vitality Session met Jackie terug. Het wachtwoord om deze sessie terug te kijken is TSCfocus2021 en de aflevering zelf staat (tot en met 31 december) hierrrr voor je klaar. Op die pagina vind je ook verdiepende informatie.

Trainingsstage Mentale Veerkracht • i.s.m. Talent Empowerment

Samen met Organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel en topcoach Paul van Ass verzorgde de Topsport Community verschillende trainingsstages voor de high-potentials van onze partners. Doel van deze trainingsstage: het vermogen vergroten om af te rekenen met mentale barrières. Tijdens deze trainingsdag speelde de 12 levenslessen uit ‘Het geschenk’ een belangrijke rol. Nieuwsgierig? Koop dit boek en voer zelf de opdrachten uit die je vindt aan het einde van ieder hoofdstuk.Podcast • Accept. Adapt. Move on.

Exact op het moment dat de Olympische Spelen - een jaar later dan gepland - in Tokio werden geopend, trapten wij af met de spiksplinternieuwe podcast ‘Accept. Adapt. Move on.’ Deze timing was geen toeval. Het mantra ‘Accept. Adapt. Move on.’ komt namelijk uit het hart van TeamNL.

In deze nieuwe podcast staat veerkracht centraal. Wat is veerkracht en hoe kun je het trainen? Mari Carmen Oudendijk bijt zich voor ons vast in deze vragen. In de eerste drie afleveringen (van de zeven) ging ze in gesprek met zeilster Lobke Berkhout, handbalster Estavana Polman en Hockeyinternational Eva de Goede.Jitske Kramer • Connect Veerkracht

In april deelde Corporate antropoloog Jitske Kramer haar visie met ons tijdens Topsport Community Connect (klikklak). Ze sprak over het belang van duidelijke doelen stellen en leiderschap tonen. Maar ook over het hebben van oprechte aandacht. Voor anderen maar zeker óók voor jezelf.

Natuurlijk kost het kracht om je los te maken van de sleur van alledag. Maar het bewaken van de juiste balans tussen continu doorgaan en ontspanning is niet alleen belangrijk voor jezelf. Het is noodzakelijk. Noodzakelijk om scherp te blijven en uiteindelijk topprestaties te leveren. Niet voor niets zien steeds meer topsporters rust c.q. ontspanning als misschien wel de belangrijkste trainingsprikkel.


Deel dit artikel in je netwerk: