VITALITY SESSION 1 van 3

VERSTERK JOUW IK

Zoals er géén shortcut is naar een olympische medaille, is er ook géén shortcut naar een blijvend vitaler leven. Natuurlijk zoeken we allemaal quick fixes. Maar die leiden zelden tot structurele verandering.

Daarom gaan we dit seizoen eerst vertragen. Om daarna te versnellen. Precies zoals het keerpunt in mijn geliefde zwemsport. Ik - Pieter van den Hoogenband - doe dat samen met hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Zij maakt jouw bewust van je gedrag en hoe je dat - als je wilt - blijvend kunt veranderen.

29 februari 2024
SESSIE ONLINE VANAF 29 FEBRUARI

In deze eerste aflevering gaan we vertragen. We doen dat door stil te staan bij de vragen die Olympische toppers aan het begin van een nieuwe olympische cyclus aan zichzelf stellen. Wat definieert mij? Wat is wel van mij? En wat niet (meer)?

Je leert waarom het wezenlijk is deze vragen met enige regelmaat aan jezelf te stellen. Ook reiken we je een handige systematiek aan waarmee je ze kunt beantwoorden. Met meer innerlijke rust en vertrouwen als resultaat. Want wie zichzelf kent is beter in staat om die vicieuze cirkel van druk, stress en (toch) niet goed voor jezelf zorgen blijvend te doorbreken. Iets wat wat noodzakelijk is om de regie over je eigen leven terug te pakken.

Op welke onderdelen jij die regie pakt bepaal je helemaal zelf. Want alleen jij weet wat voor jou écht belangrijk is. Veel genoemde voorbeelden van gedrag waar deelnemers - vanuit een intrinsieke motivatie - na deze sessie mee aan de slag gaan zijn:

  • Nee zeggen tegen de dingen die niet (meer) belangrijk voor ze zijn

  • Beweging structureel onderdeel maken van hun dag

  • Kappen met doelloos scrollen op die smartphone

  • Echt aandacht hebben voor voeding en slaap

  • Meer tijd aan familie en vrienden besteden

Handig om te weten:
»

Dit seizoen bestaat uit drie sessies die op een vast moment online komen. Je bepaalt zelf het moment waarop je de sessie bekijkt. In tegenstelling tot eerdere seizoenen zijn deze afleveringen dus niet live.