Community Club

Lees. Luister. Kijk.

De Topsport Community wil jou graag inspireren, verwonderen en je blik verbreden. Daarom delen we op deze plek voor jou de beste boeken, fijnste podcasts en mooiste documentaires. Welkom bij de Topsport Community Club!

Drie opdrachten die je leren wat écht belangrijk voor je is. Psychologie Magazine

Het is aangetoond: minderen is goed voor ons geluksgevoel. En toch doen we het niet. Of slechts met de grootste moeite. Een anti-bucketlist kan dan uitkomst bieden.

Op een anti-bucketlist staat wat je allemaal níet meer hoeft. Niet ook nog dat boek schrijven, niet ook nog het huis geschikt maken voor Airbnb-verhuur, niet die carrièrestap zetten, niet die perfecte keukenprinses zijn.

In dit artikel van Psychologie Magazine vind je drie opdrachten die je helpen om scherp te krijgen wat écht belangrijk voor je is. Iedere opdracht bestaat uit een set vragen die je perfect kunt beantwoorden als je de komende zomer op vakantie bent. Tip: de vragen zijn ook leuk om eens samen met goede vrienden te bespreken.

En denk je nu: zo'n anti-bucketlist is echt helemaal niets voor mij? Zet dit artikel dan vooral niet op je leeslijst. 🫣

Meer beweging in je (kantoor)dag? Check Grippy! 🧗

Na een aarzelend begin (wtf is dit?!!?!!) zijn wij om! We vinden Grippy de leukste app die we tot nu toe hebben gespot om op een speelse manier meer beweging in je (kantoor)dag te brengen. Helemaal in combinatie met een los aan te schaffen hangboard (bij ons op de redactie hangt deze beastmaker 1000).

Waarom we fan zijn? Je hebt weinig nodig! Installeer de (gratis) app op je smartphone en ga op zoek naar een voorwerp waar je aan kunt hangen. Bijvoorbeeld een trap binnen of een schommel buiten. Of scoor zo’n hangboard en monteer 'm boven je deur. Het maakt niet alleen de spieren, maar ook de tongen los. En voor je het weet ontstaat er een interne strijd tussen afdelingen die jullie tijdens het eerstvolgende teamuitje in de boulderhal beslechten.

Messcherp de zomer in? Friendly Eyes Experience

“The Friendly Eyes Experience course is a very practical, down to earth method to help you better understand what is driving you.”

“It is a fantastic course that helps you in daily life with your family, friends and sport. It made me become more patient, relaxed and more friendly to other people. And last but not least, it helped me dealing with difficulties at work. I can handle things better and I can leave things better, without affecting me.”

Zomaar een greep uit reviews van de meditatie-experience van Jackie Reardon. Deze experience is dit jaar dan ook niet voor niets een belangrijk onderdeel van het NextGen Topsport Community programma. Wil jij mentaal scherp de zomer in? Doe dan deze experience!