Community Club

Lees. Luister. Kijk.

De Topsport Community wil jou graag inspireren, verwonderen en je blik verbreden. Daarom delen we op deze plek voor jou de beste boeken, fijnste podcasts en mooiste documentaires. Welkom bij de Topsport Community Club!

De lessen van Jackie Groenen Accept. Adapt. Move on.

"Zoek dingen die je écht leuk vind om te doen. Laat je niet teveel leiden door keuzes van anderen. En denk nooit dat je alles al hebt gedaan dat je wilde doen.", aldus Jackie op de vraag welk advies zij aan de jongere generatie zou geven.

Topsporters, ze wikken en wegen. Ze balanceren en maken keuzes. Maar welke, en wanneer? En hoe gaan zij om met tegenslag? In deze aflevering gaat Mari Carmen Oudendijk op zoek naar de antwoorden tijdens een gesprek met Jackie Groenen.

De lessen van Sanne Wevers Accept. Adapt. Move on.

"Op het moment dat je echt iets wil, dan moet er voor willen gaan. Dat geloof echt voelen, mensen daarin meenemen en organiseren dat het mogelijk wordt.", aldus Sanne op de vraag welk advies zij aan de jongere generatie zou geven.

Topsporters, ze wikken en wegen. Ze balanceren en maken keuzes. Maar welke, en wanneer? En hoe gaan zij om met tegenslag? In deze aflevering gaat Mari Carmen Oudendijk op zoek naar de antwoorden tijdens een gesprek met Sanne Wevers.

De lessen van Abdi Nageeye Accept. Adapt. Move on.

"Het kernwoord is relax. Je moet altijd alles op een relaxte manier benaderen. Je moet op een relaxte manier trainen. Je moet op een relaxte manier je vrije tijd besteden. Niks hoeft keihard, gewoon, relax.", aldus Abdi op de vraag welk advies hij aan de jongere generatie zou geven.

Topsporters, ze wikken en wegen. Ze balanceren en maken keuzes. Maar welke, en wanneer? En hoe gaan zij om met tegenslag? In deze zesde aflevering gaat Mari Carmen Oudendijk op zoek naar de antwoorden tijdens een gesprek met Abdi.

De lessen van Maarten Meiners Accept. Adapt. Move On.

“Heb plezier in je sport. En probeer hard te werken om elke dag een beetje beter te worden. Ook als je niet op de jonge leeftijd de beste bent. Met de juiste mindset kom je verder dan je denkt.” aldus Maarten Meiners - de beste alpineskiër van Nederland - op de vraag welk advies hij aan de jongere generatie zou geven.

Topsporters, ze wikken en wegen. Ze balanceren en maken keuzes. Maar welke, en wanneer? En hoe gaan zij om met tegenslag? In deze zesde aflevering gaat Mari Carmen Oudendijk op zoek naar de antwoorden tijdens een gesprek met Maarten.

De lessen van Arno Kamminga Accept. Adapt. Move on.

“Ik wil eerst een beter persoon worden. En dan een betere zwemmer. Dat is namelijk in mijn ogen de enige juiste weg.” aldus tweevoudig Olympisch kampioen schoolslag Arno Kamminga.

Topsporters, ze wikken en wegen. Ze balanceren en maken keuzes. Maar welke, en wanneer? En hoe gaan zij om met tegenslag? In deze vijfde aflevering gaat Mari Carmen Oudendijk op zoek naar de antwoorden tijdens een gesprek met Arno Kamminga.

Limited Edition. Geldt dat niet voor alle materialen op aarde? Ecosofie

Architect, visionair en ondernemer Thomas Rau vindt van wel. Hij pleit dan ook voor een materiaal-paspoort zodat aardse materialen ook voor toekomstige generaties beschikbaar zijn en blijven.

Hoe dat er precies uitziet? In deze podcast deelt architect Thomas Rau zijn scherpe visie op een wereld zonder afval.

Westers slapen is slapen onder druk Onbehaarde Apen

Op zoek naar praktische tips om beter te slapen? Of leidt wakker liggen tot gevoelens van frustratie omdat je de slaap niet kunt (her)vatten? Beluister dan ‘westers slapen is slapen onder druk’ van Onbehaarde Apen, de wetenschapspodcast van NRC.

Na deze aflevering weet je precies wat er in je slaap gebeurt. En leer je dat het heel gewoon is om ‘s nachts even wakker te liggen. Die gedachte alleen al verlaagt per direct de frustratie van het wakker zijn.