TSC Connect

De kunst van het falen

Topsporten is hard werken en afzien, maar de winnaar wordt beloond met applaus en eeuwige roem. Wat toeschouwers echter niet zien, is dat vrijwel elke sporter in zijn carrière meer verliest dan wint. En elk verlies voelt als een stomp in de maag, een deuk in het zelfvertrouwen. Hoe ga je daarmee om? Hoe behoud je de motivatie als het steeds niet lukt, als je niet weet of je ooit dat kampioenschap zult behalen?

lees verder »
TSC Connect

De psyche van het pieken

Pieken in de sport: dat magische moment waarop het lichaam precies doet waarvoor het heeft getraind, zonder dat het hoofd in de weg zit. Maar voordat je die staat bereikt waarin lichaam en geest één zijn, moet je zowel fysiek als mentaal in topvorm zijn. En dat laatste valt te trainen, zo bleek tijdens de Connect bij ABN Amro in Amsterdam.

lees verder »
TSC Top met Top

Aftermovie Bibian Mentel Award

Kortgeleden vond de Top met Top plaats en dit keer met een wel heel bijzondere gast: Bibian Mentel. Bibian ontving uit handen van Pieter van den Hoogenband de eerste editie van een award die door de Topsport Community in het leven is gebracht. Als grote verrassing maakte Pieter bekend dat de award de naam van Bibian zal dragen! Bekijk hier de beelden van de feestelijke dag.

lees verder »
TSC Connect

Aftermovie Connect 'Balans'

Hoe zorg je voor mentale en fysieke balans als je je aan het voorbeiden bent op een piekmoment en wat kan het bedrijfsleven en de topsport van elkaar leren als het gaat om stress? Onder andere deze vragen kwamen aan bod tijdens onze Connect over balans in de Jumbohal te Veghel. Een middag vol enthousiaste gasten en sprekers. Benieuwd naar de beelden? Kijk dan hier de aftermovie van het evenement.

lees verder »
TSC Connect

Tijdig de batterij opladen

Het luistert nauw, dat pieken. Trainen, harder trainen, tijdig gas terugnemen en dan hopen op een goed getimede periode van supercompensatie, de magische staat die zorgt voor wereldrecords en olympische titels. Maar wanneer je precies je rust moet pakken en wanneer je nog even door moet beulen, dat is voor elke sporter een ontdekkingstocht. En voor werknemers ook.

lees verder »
TSC Activiteit

Diner Topsport Community, Concertgebouw Amsterdam

Soliste Maria João Pires schrikt zich een hoedje als het Concertgebouworkest Mozarts pianoconcert in D-mineur inzet. Dat was niet het stuk dat ze had ingestudeerd voor dit lunchconcert. Wat nu? Tijdens het openingsdiner van een nieuw jaar Topsport Community toonde dirigent ‘Maestro Jules’ van Hessen op wervelende wijze hoeveel topsport en klassieke muziek gemeen hebben. Zeker op momenten van stress.

lees verder »
TSC Activiteit

Succes is een keuze?!

Met goud in de hand lijkt de voorbereiding achteraf altijd een aaneenschakeling van succesvolle keuzes. Maar zo eenvoudig is het niet, vertelde voormalig schaatscoach Gerard Kemkers tijdens de afsluiting van het themajaar Lef, vrijdag 9 februari tijdens het theaterprogamma van Topsport Community in het DeLaMar Theater in Amsterdam. “Succes is een keuze, maar er komt een hoop geluk bij kijken.”

lees verder »
TSC Nieuws

Topsport Community komt met nieuw theaterprogramma!

Op vrijdag 9 februari, de openingsdag van de Olympische Winterspelen in PyeongChang, staan meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma in het DeLaMar Theater in Amsterdam met het programma “Succes is een keuze?!”. Zij ontvangen onder andere olympisch schaatskampioenen Marianne Timmer, Yvonne van Gennip en topcoach Gerard Kemkers om terug te blikken op hun gouden successen en de harde keuzes die zij hebben gemaakt om deze te bereiken.

lees verder »
TSC Activiteit

TSC Kleedkamersessie met Teun de Nooijer: 'Keuzes maken voor een langdurige succesvolle carrière'

Donderdagochtend kwam er een jong talentvol gezelschap samen voor de Topsport Community Kleedkamersessie bij HC Bloemendaal. De groep bestond uit (afstudeer)stagiairs, starters en voormalig topsporters die aan het begin van hun maatschappelijke carrière staan. Samen gingen zij onder leiding van vijfvoudig olympiër Teun de Nooijer in gesprek over het lef dat nodig is om keuzes te maken die leiden tot een langdurige succesvolle carrière.

lees verder »
TSC Activiteit

'Succes is een keuze?!'

Het ligt voor de hand een verband te zien tussen teamprestaties in de topsport en in het bedrijfsleven. Maar is die overeenkomst echt zo groot? Is succes daadwerkelijk een keuze? Tijdens de Topsport Community CONNECT in het Amsterdamse Parool Theater vertelden de olympisch kampioenen Teun de Nooijer, Daniëlle de Bruijn, Mark Huizinga en Pieter van den Hoogenband welke keuzes zij hebben moeten maken om tot hun grootste prestaties te komen. “Topsport is keuzes maken en de consequenties accepteren. En dat geldt niet alleen voor sport.”

lees verder »
TSC Activiteit

Leren van 'Brilliant Mistakes'

Namens de Topsport Community kwam een selecte groep topondernemers en topsporters afgelopen vrijdag samen om met elkaar van gedachten te wisselen over 'Brilliant Mistakes'. Meervoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband leidde deze bijeenkomst samen met Wietze Reehoorn, lid Raad van Bestuur van de ABN AMRO. 

lees verder »
TSC Activiteit

Topsport Community Diner in teken van nieuwe jaarthema: Lef

In de A'DAM Toren in Amsterdam kwamen op 6 maart de partners, relaties en vrienden van de Topsport Community samen voor het jaarlijkse Topsport Community Diner. Onder leiding van presentator Eric Corton werd invulling gegeven aan het nieuwe jaarthema: Lef.

lees verder »
TSC Activiteit

Wetenschap én vermaak bij eerste TSC theatercollege

'Succes zit tussen je oren!’ Is je brein de sleutel tot succes? En zo ja, kun je dat dan beïnvloeden?  Die twee vragen stonden centraal tijdens het allereerste ‘openbare’ Theatercollege dat de Topsport Community maandag 6 februari jl. organiseerde in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

lees verder »
TSC Nieuws

Belangrijke boodschap van Arie en Pieter...

Op maandag 6 februari gaat er iets bijzonders gebeuren: Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma presenteren het allereerste theatercollege van de Topsport Community, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

lees verder »
TSC Activiteit

Theatercollege: Succes zit tussen je oren!

Wil jij weten hoe je succesvoller kunt zijn? Kom op 6 februari 2017 naar het DeLaMar Theater in Amsterdam en krijg tips van de beste wetenschappers en topsporters. 

lees verder »
TSC Activiteit

What's your Legacy?

Pieter van den Hoogenband blikte in zijn column in de Telegraaf van donderdag 1 december op zijn geheel eigen wijze kort terug op de ‘What’s your Legacy?’-bijeenkomst van de Topsport Community in de Rembrandttoren in Amsterdam. Onder leiding van PSV-directeur Toon Gerbrands ging de top van het bedrijfsleven en de sport met elkaar in gesprek over de footprint die zij achterlaten.

lees verder »
TSC Activiteit

Vijfde Kleedkamersessie zet partners aan tot denken

Ze heeft Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al meegekregen en heeft er inmiddels haar levenswerk van gemaakt om de maatschappij en vooral werkgevers op een andere manier naar kanker te laten kijken. Dinsdag 1 november was Isabelle Lebrocquy te gast bij de vijfde kleedkamersessie van de Topsport Community in 2016, dit keer bij partner Pon in Leusden. 

lees verder »
TSC Activiteit

Vierde Kleedkamersessie: Alleen ga je harder, samen kom je verder

De Topsport Community, stichting van Pieter van den Hoogenband, faciliteert en stimuleert kennisdeling tussen topsport en bedrijfsleven. Voor deze reden was voormalig tophockeyster Kim Lammers te gast bij de vierde Kleedkamersessie van de Topsport Community in het Olympisch jaar 2016. Of eigenlijk waren we bij háár te gast, want Kim speelde jarenlang voor Hockeyclub Laren, die het clubhuis voor deze gelegenheid open had gesteld voor de Topsport Community.

lees verder »
TSC Activiteit

Zo lanceerden wij ons allereerste TSC boek 'Grenzen Verleggen'

Pieter van den Hoogenband overhandigde afgelopen dinsdag het eerste exemplaar van het boek Grenzen Verleggen aan olympisch kampioen Epke Zonderland. De boeklancering van het allereerste Topsport Community boek werd mede-georganiseerd door Helden Magazine en vond plaats in de Epke Zonderlandhal in het Abe Lenstra Stadion. 

lees verder »
TSC Activiteit

Superfood for thought bij eerste Topsport Community CONNECT

Op vrijdag 20 mei vond de eerste Topsport Community CONNECT plaats in Arnhem op het hoofdkantoor van partner EIFFEL. Onder leiding van Pieter van den Hoogenband en Arie Boomsma gingen 100 medewerkers van onze partners in gesprek met voedingsexperts William Cortvriendt en Brenda Frunt over de invloed van voeding op je dagelijkse prestaties en functioneren.

lees verder »
TSC Activiteit

Vijfde Topsport Community Diner in het teken van ‘Vitaliteit’

Op 7 maart vond het vijfde Topsport Community Diner plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Pieter van den Hoogenband, voorzitter van de Topsport Community, kondigde op deze avond het jaarthema aan van de stichting: vitaliteit. Een thema waar, middels verschillende evenementen, aandacht aan gegeven zal worden. 

lees verder »
TSC Activiteit

Topsport Community Diner was weer een succes!

Het vierde Topsport Community Jaardiner was weer een enorm succes. Pieter van den Hoogenband had opnieuw een exclusief gezelschap toppers uit de wereld van de topsport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de cultuursector bij elkaar gebracht.

lees verder »
TSC Nieuws

Topsport Community komt met een nieuw Leiderschapsprogramma

Goed is niet goed genoeg in een wereld die even groot gebleven als klein geworden is. De lat verleggen, het gewone ongewoon doen en het ongewone gewoon leren toepassen. Dat brengt een mens, een organisatie, een land verder. Dit vraagt om innovatief leiderschap.

lees verder »
TSC Activiteit

Genieten bij derde Topsport Community Jaardiner!

Het derde Jaardiner dat de Topsport Community maandag 24 maart jl. in Amsterdam organiseerde, was weer een groot succes. Tal van bijzondere gasten uit de topsport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de cultuursector genoten van een smaakvol diner en een boeiend programma in Restaurant As, gevestigd in de voormalige Sint Nicolaas Kapel te Amsterdam.

lees verder »
TSC Activiteit

Voeding en gezondheid bijeenkomst in de proefkeuken van Jumbo Foodmarkt

De Topsport Community en partner Jumbo Supermarkten organiseerden vrijdag 13 september een bijzondere bijeenkomst, waarin wij met een select gezelschap in gesprek zijn gegaan over het thema ‘Voeding & Gezondheid’. 

lees verder »
TSC Activiteit

Executie en verbinding als sleutelfactoren voor succes bij Topsport Community bijeenkomst

Focus op executie én focus op verbinding als sleutelfactoren voor succes. Dat was het thema van de bijeenkomst die Wietze Reehoorn, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, voor zijn afdeling Risk Management & Strategy (RM&S) in het DeLaMar-theater organiseerde, in samenwerking met de Topsport Community. 

lees verder »
TSC Activiteit

Bijeenkomst: Sport, bedrijfsleven en sociaal ondernemen; hoe werken die samen?

Veel (ex-)topsporters steunen een of meerdere goede doelen en sommigen – zoals Richard Krajicek, Esther Vergeer, Johan Cruijff of oud-volleyballer Bas van de Goor – beginnen zelfs een ‘eigen’ Foundation. Ook veel bedrijven doen iets voor het goede doel in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar wat kunnen de sport en het bedrijfsleven juist voor elkáár betekenen als het om sociaal ondernemen gaat? Wat zijn de ‘best practices’ en wat de valkuilen

lees verder »
TSC Activiteit

Concentratie en focus in de boksring

De Topsport Community heeft donderdagmiddag 4 april een zeer geslaagde bijeenkomst georganiseerd over concentratie en focus. Onder leiding van Prof. dr. Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog en hoogleraar neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, ging een select gezelschap toppers uit het bedrijfsleven en de topsport met elkaar in gesprek in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. 

lees verder »
TSC Activiteit

‘Dromen’ bij tweede Topsport Community Diner

Frits van Eerd, Epke Zonderland en André Kuipers waren maandagavond de eregasten op het tweede Topsport Community Diner, dat Pieter van den Hoogenband organiseerde in het Conservatorium Hotel te Amsterdam. De bijzondere bijeenkomst met een zeer exclusief gezelschap stond dit jaar in het teken van dromen waarmaken.

lees verder »
TSC Activiteit

Raad van Toezicht blikt terug en kijkt vooruit

De Raad van Toezicht van de Stichting Topsport Community heeft woensdag 19 december het jaar afgesloten met een vergadering en aansluitend diner in de Oranjerie van Buitenplaats Amerongen.

lees verder »
TSC Activiteit

Kennisdeling bij de eerste Topsport Community bijeenkomst 'Talent!'

Ondanks de regen was het aangenaam vertoeven in De Buunderkamp bij Wolfheze. Op dinsdag 16 oktober jl. werd hier de workshop Talent! gehouden waar 24 mensen vanuit de sport, bedrijfsleven, overheid en wetenschap elkaar ontmoetten. Na de warming up van Pieter en Suzette Wyers waarin Pieter inging op de vragen over zijn eigen talent en hoe hij deze had ontwikkeld en behouden, nam Frits Philips het stokje over.

lees verder »
TSC Nieuws

Topsport Community ondersteund onderzoek naar wilskracht

Bij het lezen van autobiografieën van olympische medaillewinnaars, komt wilskracht vaak naar voren als één van de belangrijkste factoren voor hun succes. Er is alleen weinig bekend over dit fenomeen onder topsporters. Daar brengen wij als Topsport Community verandering in door het wetenschappelijk onderzoek van Rick Lahaye, Roy Baumeister, bekend van het boek ‘Wilskracht’, en Fernand Gobet te ondersteunen en zo meer inzicht te verkrijgen in aspecten als wilskracht, vermoeidheid en expertise.

lees verder »

Volg ons via of meld je aan voor onze nieuwsbrief